Vi køber med hjertet og har specialiseret sig i at finde de bedste nødder fra hele verdenen

Vi søger altid den bedste kvalitet i naturens udvalg af herligheder.
Derfor er vi altid på udkig, efter de bedste økologiske nødder,
som vi kan finde til dig. Dog altid med en tanke om at efterlade mindst
muligt aftryk, på den natur som forsyner os. Det har gjort at vi bl.a. har udviklet
den første bionedbrydelige emballage til fødevare, også planter vi et træ for hver ordre.
Du kan lære mere om naturens vitaminbomber herunder, eller møde os på ‘knappen’.

Mød os

CASHEW

OPRINDELSE: Cashewnødden stammer oprindeligt fra Brasilien, men har siden 1500-tallet bredt sig til Afrika, Indien og Vietnam. Her bliver størstedelen af verdens cashewnødder også høstet, da det tropiske klima beskytter træerne for frost. Cashewnøddetræet kan blive mellem 6-14 m højt.

Læs mere

RISTEDE HASSEL

OPRINDELSE: Hasselnødder menes at være en af verdens ældste nøddesorter og stammer fra omkring 10.000 år før vores tidsregning i den tempererede del af Europa og Asien. Nødderne vokser på både buske og -træer, der normalt er mellem 3-5 meter høje, men kan blive helt op til 15 meter. Hos Nøddebazaren er alle de økologiske ristede hasselnødder fra Piemonte regionen i Italien.

Læs mere

VALNØD

OPRINDELSE: Valnøddetræet har været kendt af os mennesker i mere end 10.000 år. Det siges, at valnødden oprindeligt stammer fra Centralasien, hvor de kom til verden i de bjergrige områder mellem Himalaya og Iran. Valnøddetræet er et af de større, som kan blive 35 meter højt med en imponerende flot krone. Valnødden har længe haft en høj status. De gamle grækere bemærkede ligheden af valnøddekerner med den menneskelige hjerne, som siden da har været symbolsk på valnøddens egenskaber. Valnødden har været på noget af en historisk rejse!

Læs mere

MANDEL

OPRINDELSE: Mandeltræet er et af verdens ældste dyrkede afgrøder. Omend mandlen er ganske lille, er den en af de mest lovpriste og anerkendte afgrøder. Den lille stenfrugt nævnes flere gange i Biblen, blandt andet i Mosebogen, som en særegen delikatesse. Det siges, at mandeltræet oprindeligt stammer fra det sydvestlige Asien, hvor mandlen blev en vigtig handelsvare på Silkeruten fra Asien til Mellemøsten. Herfra spredtes mandlen til Europa og Amerika. Mandeltræet elsker varme og tørre somre, derfor findes mandler fra Europa primært i Italien og Spanien. De økologiske mandler, som befinder sig i Nøddebazarens sortiment af nødder, stammer alle fra regionen Valencia i Spanien, heraf navnet Valencia mandler. Valencia mandler er kendt for at være store og flotte, havende masser af smag og værende af den højeste kvalitet. Dét er da en nød, der vil noget!

Læs mere

Bliv en del af vores nøddeunivers!

Følg os på sociale medier