5 måder du (også) kan bruge nødder på

Nødder smager fantastisk i sig selv. Derudover er der utallige måder, du kan bruge nødder
på. Lad os kigge nærmere på nogle af dem!

Sprøde tærtebunde

Mmmh. Tærte er og bliver en succes – både i det salte og søde køkken. Bunden er alfa og
omega for, at din tærte bliver en succes, hvor nødder virkelig kan gøre en forskel. Har du fx
overvejet en cashew-kokos-bund af hakkede cashews blandet med kokos, kokosolie, lidt
havregryn og vanilje? Eller hvad med at lave en sprød tærtebund af mandler til din næste
hindbærtærte, eller en bund af pekan- og valnødder til din næste broccolitærte? Ved at
enten finthakke eller helt male til mel, kan nødder holdt sammen med kokosolie og anden
binding gøre din tærte dét lækre!

Crunchy panering

Har du overvejet at anvende nødder til din panering? Nødder kan sammen med kokosolie
danne en lækker panering til enten fisk eller grøntsager. Har du fx prøvet at panere
aubergineskiver vendt i en ‘dej’ af hakkede nødder og kokosolie og derefter stegt på
panden? Prøv det – det kan nødigt gå helt galt.

Varm drik med smag af hassel –
eller anden nød

Det er koldt udenfor, og alt du har lyst til er at lægge dig ind under dynen med en lækker,
varm kop et-eller-andet. Hvad med, at denne kop et-eller-andet blev til en nød’et en af
slagsen? Du kan fx lave en af mandler og mandelmælk tilsat dadler, honning og krydderier.
Ellers kan du forsøge dig med en såkaldt ‘White Hot Chocolate’, der består af
macadamianødder, som du har lagt i blød i min. 4 timer (derefter afdrænet), vand,
kokosmælk, en knivspids salt, vaniljekorn, et par spsk honning eller to-tre dadler for en
vegansk version samt et par spsk kakaosmør og/eller kakaopulver. Blend afdrænede nødder
med alle ingredienserne, opvarm væsken til den letkoger og hæld tilbage i blender indtil den
skummer. Servér til en du har kær – eller drik en ekstra kop selv.

Ravioli gone nuts!

Har du mod på at lokke din indre italiener ud? Så prøv dig med hjemmelavet ravioli, hvor du
tilsætter finthakkede nødder som fyld sammen med fx løg, hvidløg, parmesan (eller
gærflager for vegansk version), salt og peber. Hvis ravioli ikke er sagen, så kan du udfolde
dig i en nemmere version, hvor du simpelthen tilsætter finthakkede mandler i din (veganske
eller traditionelle) bolognese eller andre pastaretter. Bon appétit!

Ost på nød

Vidste du, at du kan lave ost af nødder? Den er god nok! Så til dig, der måske ikke tåler
mælk, men elsker ost, eller gerne vil undgå eller minimere indtag af mælk, så er den her et
forsøg værd! Du kan forsøge dig med en lækker cashew-“ost” eller ricottaost lavet af
macadamianødder. Tilmed kan du lave mozarella-alikes med mandler, samt anvende
pistacienødder til at erstatte traditionel ost med. Vi anbefaler at anvende gærflager for rigtigt
at få osteriet i gang. Cashew-”ost” kræver blot cashews, vand, gærflager, citronsaft,
æblecidereddike og salt og peber. Say cheeeeeeeese!

Min kurv

Der er ingen produkter i din kurv.