ØKOLOGISKE STENFRI DADLER – 1 KG
Max 84,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE STENFRI DADLER – 1 KG

Deglet Nour dadlen er en tørret, stenfri dadel med masser af smag og sødme. Perfekt som snack og i kager.

Indhold: 100 % økologiske Deglet Nour dadler

Oprindelsesland: Tunesien                Bedst Før: maj 2020

Antal Pris stk Rabat

84,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

ØKOLOGISKE DEGLET NOUR DADLER 

OPRINDELSE

For mere end 50 millioner år siden, i området mellem Egypten og Irak, begyndte de første daddelpalmer at spire frem. De flotte palmer kan blive 21-23 m høje med lange blade, der kan vokse til en imponerende længe af 6 meter! De eftertragtede 3-7 cm store daddelblommer vokser i toppen af palmerne, og i midten gemmer blommerne på en sten. De lokale i området blev hurtigt tilhængere af daddelpalmerne, både grundet økologiske dadlers høje næringsindhold, såvel som den store nytte af palmernes blade. Frøene blev brugt som foder til dyrene, mens bladene kunne laves til måtter, skærme, reb, koste og hatte.

Muligvis grundet den store nytte af daddelpalmerne, spredte disse sig til andre tropiske og subtropiske klimaer. Blandt andet rejste daddelpalmerne til det nordlige Afrika, Mellemøsten, Afrikas Horn og Sydasien. Der findes derfor i dag mange forskellige typer af dadler. De økologiske dadler hos Nøddebazaren kaldes Deglet Nour dadler, som stammer fra Tunesien. Deglet Nour dadlerne er kendetegnet ved at have et lyst, gyldent frugtkød og en unik og blød, næsten honningagtig smag. Derfor er disse økologiske dadler også kendt som ‘Dronningedadlen’, eller ‘Lysets finger’.

HØSTEN

Fra det øjeblik, en daddelpalme bliver plantet, og til at den er i stand til at bære frugter, kan der gå mellem 4-8 år. Hvis palmen skal producere nok dadler til, at det kan betale sig at videresælge dem, tager det helt op til 7-10 år. Til gengæld kan palmerne så producere 70-140 kg økologiske dadler pr. høst! Idet daddelblommerne ikke modnes samtidigt, foregår høsten af de økologiske tørfrugter over flere omgange.

VIDSTE DU?

Ordet ‘daddel’ stammer fra det græske ord ‘daktylos’, som betyder ‘finger’. Frugten er blevet navngivet således, grundet blommens aflange form, der kan symbolisere en finger. Da daddelpalmerne har eksisteret i over 50 millioner år, er tørfrugterne også en vigtig del i flere kulturer og religioner. I det gamle Rom blev daddelpalmernes blade blandt andet brugt til at symbolisere sejr. Desuden er dadler nævnt over 50 gange i Biblen! For eksempel nævnes dadler i forbindelse med Palmesøndag, hvor der blev lagt blade fra daddelpalmer på jorden for Jesus’ vej gennem Jerusalem. I Koranen er dadlerne også nævnt 20 gange, blandt andet i forbindelse med Ramadanen. Her anbefales det at bryde fasten med en daddel og et glas vand om aftenen.

BRUG

Da de økologiske Deglet Nour dadler er meget søde, er de perfekte i frugtsalater med syrlige frugter, eksempelvis appelsiner. Tørfrugterne kan også bruges alene som en sød snack eller i desserter. Derudover er de økologiske dadler også enormt gode i brød og kager, grundet tørfrugternes sødme og bløde konsistens. Vores Deglet Nour dadler er også perfekte som tilbehør til tapas, og især med tørre og salte oste.

EMBALLAGE OG OPBEVARING

Hos Nøddebazaren har vi indpakket vores stenfri økologiske dadler i 100 % bionedbrydelig emballage for at støtte op om en bæredygtig og ansvarlig produktion. For at bibeholde den gode og friske smag i tørfrugterne længst muligt, anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning.

 

Næringsindhold pr 100g
Energi 1009kJ/241kcal
Fedt 0g
heraf mættede 0g
Kulhydrat 62,6g
heraf sukkerarter 53,4g
Kostfibre 7,3g
Protein 3,0 g
Salt 0,03g