ØKOLOGISKE STENFRI DADLER – 1 KG
Max 109,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE STENFRI DADLER – 1 KG

Deglet Nour dadlen er en tørret, stenfri dadel med masser af smag og sødme. Perfekt som snack og i kager.

Indhold: 100 % økologiske Deglet Nour dadler

Oprindelsesland: Tunesien                Bedst Før: maj 2021

Antal Pris stk Rabat

109,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

ØKOLOGISKE DEGLET NOUR DADLER 

OPRINDELSE:

For mere end 50 millioner år siden, i området mellem Egypten og Irak, begyndte de første daddelpalmer at spire frem. Palmerne kan blive 21-23 m høje, med 4-6 m lange blade. I toppen af palmerne vokser der daddelblommer, som er 3-7 cm, og har en sten i midten. De lokale i området blev hurtigt tilhængere af daddelpalmerne, både grundet blommernes høje næringsindhold, såvel som den store nytte af palmernes blade. Frøene blev brugt som foder til dyrene, mens bladene kunne laves til måtter, skærme, reb, koste og hatte. Muligvis grundet den store nytte af daddelpalmerne spredte disse sig til andre tropiske og subtropiske klimaer – blandt andet til det nordlige Afrika, Mellemøsten, Afrikas Horn og Sydasien. Der findes derfor i dag mange forskellige typer af dadler.

DEGLET NOUR – DRONNINGEDADLEN:

De økologiske dadler hos Nøddebazaren kaldes Deglet Nour dadler, som stammer fra Tunesien. Deglet Nour dadlerne er kendetegnet ved at have et lyst, gyldent frugtkød og en unik og blød, som giver en næsten honningagtig smag. Derfor er disse økologiske dadler også kendt som ‘Dronningedadlen’ eller ‘Lysets finger’.

HØSTEN:

Fra det øjeblik, en daddelpalme bliver plantet, og til at den er i stand til at bære frugter, kan der gå mellem 4-8 år. Hvis palmen skal producere nok dadler til, at det kan betale sig at videresælge dem, tager det helt op til 7-10 år, men til gengæld kan palmerne så producere 70-140 kg økologiske dadler pr. høst. Idet daddelblommerne ikke modnes samtidigt, foregår høsten af de økologiske tørfrugter over flere omgange.

VIDSTE DU, AT..?

  • Ordet ‘daddel’ stammer fra det græske ord ‘daktylos’, som betyder ‘finger’? Frugten er blevet navngivet således, grundet blommens aflange form, der kan symbolisere en finger.
  • Dadler vokser på palmer i store klaser, som hver kan indeholde mere end 2000 dadler?
  • Dadler kan fryses ned og således holde i op til 5 år?
  • Ordet ‘daddel’ stammer fra det græske ord ‘daktylos’, som betyder ‘finger’? Frugten er blevet navngivet således, grundet blommens aflange form, der kan symbolisere en finger.
  • Daddelpalmerne har eksisteret i over 50 millioner år og er en vigtig del i flere kulturer og religioner? I det gamle Rom blev daddelpalmernes blade blandt andet brugt til at symbolisere sejr, og desuden er dadler nævnt over 50 gange i Biblen. For eksempel nævnes dadler i forbindelse med Palmesøndag, hvor der blev lagt blade fra daddelpalmer på jorden for Jesus’ vej gennem Jerusalem.
  • Det i Koranen anbefaler at bryde Ramadanen med en daddel og et glas vand?

BRUG:

Da de økologiske Deglet Nour dadler er meget søde, er de perfekte i frugtsalater med syrlige frugter, eksempelvis appelsiner. Tørfrugterne kan også bruges alene som en sød snack eller i desserter. Derudover er de økologiske dadler også enormt gode i brød og kager, grundet tørfrugternes sødme og bløde konsistens. Vores Deglet Nour dadler er også perfekte som tilbehør til tapas, og især med tørre og salte oste.

EMBALLAGE & OPBEVARING:

Hos Nøddebazaren har vi indpakket vores økologiske stenfri dadler i 100 % bionedbrydelig emballage for at støtte op om en bæredygtig og ansvarlig produktion. For at bibeholde den gode og friske smag i tørfrugterne længst muligt, anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning.

Næringsindhold pr 100g
Energi 1009kJ/241kcal
Fedt 0g
heraf mættede 0g
Kulhydrat 62,6g
heraf sukkerarter 53,4g
Kostfibre 7,3g
Protein 3,0 g
Salt 0,03g