ØKOLOGISKE SULTANA ROSINER – 1 KG
Max 64,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE SULTANA ROSINER – 1 KG

Vores økologiske Sultana rosiner fra Tyrkiet er søde og saftige. De kan bruges i mange forskellige retter og er gode til at pifte morgenmad og salater op til et nyt niveau.

Indhold: 100% økologiske rosiner

Oprindelsesland: Tyrkiet               Bedst før: Maj 2020

Antal Pris stk Rabat

64,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

ØKOLOGISKE SULTANA ROSINER

OPRINDELSE

Uanset hvor du befinder dig i verden, kan du næsten altid finde rosiner i nærheden. Det er nemlig en enormt udbredt tørfrugt! Rosinernes smag, farve og størrelse afhænger dog meget af, hvilken druesort, rosinerne kommer fra. I Nøddebazarens udvalg af tørfrugter, finder du økologiske Sultana rosiner, som alle stammer fra Tyrkiet. Sultana druerne blev spredt til det meste af verden under den britiske kolonisering. Her blev druerne nemlig importeret fra Osmannerriget til de fleste engelsktalende lande. Sultana druerne er kendetegnet ved at være lyse og kernefrie, hvilket giver små, gyldne og søde økologiske rosiner.

HØST

Når druerne bliver høstet og skal forvandles til rosiner, skal de igennem en lang proces for at fjerne alt vandindholdet i druerne. Det er meget svært at fjerne vandet, da drueskindet har en særlig struktur, som forhindrer vandet i at blive fjernet. Druerne skal derfor igennem en førbehandling, for at sikre en mere effektiv tørring af druerne. For at bryde druernes skind, bliver de dyppet i en svag opløsning af natriumhydroxid, hvorefter vandet kan fjernes fra druerne gennem en tørreproces. Efter vandet er fjernet fra druerne, og de er blevet til rosiner, bliver de renset med vand. På den måde fjernes de urenheder, der måtte opstå under processen. Desuden bliver rosiner af lav kvalitet sorteret fra her, så det kun er de bedste af de økologiske rosiner, der når frem til vores lager.

VIDSTE DU?

Ordet ‘rosin’ stammer fra det franske ord for ‘drue’, som igen stammer fra det latinske ord ‘racemus’. Det latinske ord betyder helt enkelt ‘en bunke af druer’. De økologiske Sultana rosiner, som du kan finde i vores sortiment, kaldes desuden flere steder for Thompson rosiner, særligt i USA. De er opkaldt efter William Thompson, som var en engelskfødt vinavler. Han var nemlig den første til at introducere Sultana druerne i Californien. Derfor er 95 % af alle rosiner, der bliver dyrket i Californien i dag, Thompson rosiner.

BRUG

Da vores økologiske rosiner har en sød og saftig smag, er de helt perfekte som en mundret snack. Derudover bruges de ofte som topping på morgenmad, eksempelvis som en grundsten i din favoritmüesli. Tørfrugten er også meget populær at bruge i frugtkager, bagværk og salater, for at tilføje lidt naturlig sødme.

EMBALLAGE OG OPBEVARING

Hos Nøddebazaren har vi indpakket vores økologiske Sultana rosiner i 100 % bionedbrydelig emballage for at støtte op om en bæredygtig og ansvarlig produktion. For at bibeholde den gode og friske smag i tørfrugterne længst muligt, anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning.

 

Næringsindhold pr 100g
Energi 1360 kj/325 kcal
Fedt 0g
Heraf mættede 0g
Kulhydrat 75g
Heraf sukkerarter 25g
Kostfibre 2,5g
Protein 2,5g
Salt 0g