ØKOLOGISKE MORBÆR – 800 GRAM
Max 156,19 DKK/Kg

ØKOLOGISKE MORBÆR – 800 GRAM

Økologiske morbær minder i høj grad om rosiner, men mindre søde og mere delikat i smagen. Spis dem både som snacks, på din morgenmad eller som topping på is

Indhold: 100% økologiske morbær

Oprindelse: Tyrkiet                Bedst før: oktober 2020

Antal Pris stk Rabat

124,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

ØKOLOGISKE MORBÆR

OPRINDELSE:

For over 4.000 år siden i det nordlige Kina, begyndte et lille træ at spire frem. Træet voksede langsomt, indtil det nåede en højde på cirka 10 m, og træets blade blev hurtigt den foretrukne føde til silkesommerfuglene og deres larver. Kineserne begyndte derfor at dyrke de hvide morbærtræer for at kunne producere mere og mere silke, og i dag er over 6.260 km2 land i Kina viet til dyrkelsen af træer med morbær.

Grundet træets mange nyttige egenskaber, begyndte arten stille og roligt at sprede sig til andre områder med tempereret eller subtropisk klima. Morbærtræet blev her en naturlig del af områderne. For eksempel brugte buddhistiske munke i det sydøstlige Asien barken fra morbærtræet til at lave papir af. Desuden blev barken brugt som medicin i mange asiatiske lande grundet dens antibakterielle egenskaber. Eksempelvis brugte de barken mod madforgiftning og i forbindelse med mundhygiejne. Morbærtræets blade var også værdsat som foder til dyr i områder med tørke.

De økologiske morbær, som Nøddebazaren forhandler, kommer alle fra Tyrkiet.

HØSTEN

Morbærtræerne blomstrer i det sene forår og bliver betegnet som en forårsbebuder. Træet blomstrer nemlig først, når risikoen for nattefrost er helt væk, men til gengæld kan træet blomstre helt over én enkelt nat. Når morbærtræets frugter modnes, falder de nemt af deres stilk. Derfor kan man under høsten blidt ryste træet og dets grene, for at få frugterne til at falde af og ned på et tæppe, der er spredt ud under træet. Frugten kan spises frisk, men bliver hurtigt overmodne. Derfor sælger vi de økologiske morbær tørret.

VIDSTE DU?

De økologiske morbær betegnes som en falsk frugt. De er en samlefrugt, der minde om brombær, hvor hver delfrugt er en stenfrugt med en kerne. Derudover er morbærtræerne kendt for deres hurtige spredning af pollen. Træerne kan sprede pollen med 560 km/t, hvilket svarer til over halvdelen af lydens hastighed. Det er det hurtigste målt blandt alle i planternes rige. Det har dog også medført, at træet er blevet bandlyst i mange Nordamerikanske byer på grund af allergiske reaktioner.

BRUG:

Vores tørrede og økologiske morbær er søde i smagen med et hint af vanilje. Derfor kan de bruges til at erstatte rosiner, blandt andet i müesli, da de økologiske morbær er knapt så søde og mere delikate i smagen end rosiner. Derudover kan tørfrugterne bruges som pynt på desserter og is, i tærter eller som snacks. I Korea bruges de økologiske tørfrugter også i te, men de kan også bruges til at producere vin.

EMBALLAGE OG OPBEVARING

Hos Nøddebazaren har vi indpakket vores økologiske morbær i 100 % bionedbrydelig emballage for at støtte op om en bæredygtig og ansvarlig produktion. For at bibeholde den gode og friske smag i morbærrene længst muligt, anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning.

 

Næringsindhold pr 100g
Energi 1506 KJ/360 Kcal.
Fedt 1,82g
Heraf mættede 0,78g
Kulhydrat 82,5g
Heraf sukkerarter 57,96g
Kostfibre 11,7g
Protein 3,36g
Salt 0,2g