ØKOLOGISKE UBEHANDLEDE HASSELNØDDER – 10 KG
Max 209,91 DKK/Kg

ØKOLOGISKE UBEHANDLEDE HASSELNØDDER – 10 KG

Indhold: 100 % Økologiske ubehandlede hasselnødder

Oprindelsesland: Italien (Piemonte)

Nøddebazaren anbefaler: Hasselnødder fungere godt i et hav af salater, bl.a. denne forfriskende vandmelonssalat, hvis familien mangler noget til den søde tand, anbefaler vi stærkt at man laver denne fantastiske hasselnøddesmør med børnene. Skulle man ved et mirakel have noget af denne smør tilovers, bør du ligeledes prøve det i disse helt uimodståelige chokoladetrøfler lavet på avocado.

2.099,10 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

Der er desværre ikke tilføjet nogen opskrifter til dette produkt.

BESKRIVELSE & INDHOLD

ØKOLOGISKE HASSELNØDDER ENGROS

OPRINDELSE:

Hasselnødder menes at være en af verdens ældste nøddesorter og stammer fra omkring 10.000 år før vores tidsregning i den tempererede del af Europa og Asien. Nødderne vokser på både buske og -træer, der normalt er mellem 3-5 meter høje, men kan blive helt op til 15 meter. På Nøddebazaren.dk er de økologiske hasselnødder alle fra Piemonte.

VIDSTE DU?

At provinsen, Piemonte, i Norditalien er verdenskendt for sine velsmagende økologiske hasselnødder. Nødderne blev tillagt særlige egenskaber af kelterne, som mente at den havde særlig betydning for visdom og inspiration. Det er derfor ikke uden grund, at vi får vores økologiske hasselnødder fra en lokal økologisk plantage i Piemonte.

HØST:

Der høstes årligt 900.000 tons hasselnødder, hvoraf størstedelen bliver høstet i Tyrkiet. Andre dyrkesteder er Italien, USA og det vestlige Asien. Nødderne høstes om efteråret, når nødderne er tørre nok til at slippe hasselgrenen. Hassel giver det største udbytte ved 12-årsalderen, og kan derfra give omkring 14 kg.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2805kJ/680kcal
Fedt 66g
heraf mættede 5g
Kulhydrat 17g
heraf sukkerarter 0g
Kostfibre 7,5g
Protein 13g
Salt 0g