ØKOLOGISKE HASSELNØDDER – 1 KG
Max 244,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE HASSELNØDDER – 1 KG

MÅNEDENS TILBUD I JANUAR: NORMALPRIS 259,95 DKK
Nøddebazarens hasselnødder stammer fra Piemonte der er kendt for at have verdens bedste hasselnødder. Denne fine kåring skyldes bl.a. deres kraftige og samtidige blide smag af hasselnødder.

Indhold: 100 % Økologiske ubehandlede hasselnødder

Oprindelsesland: Italien (Piemonte)               Bedst før: april 2020

Antal Pris stk Rabat

259,95 DKK 244,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

¨UBEHANDLEDE HASSELNØDDER

OPRINDELSE:

Hasselnødder menes at være en af verdens ældste nøddesorter og stammer fra omkring 10.000 år før vores tidsregning i den tempererede del af Europa og Asien. Nødderne vokser på både buske og -træer, der normalt er mellem 3-5 meter høje, men kan blive helt op til 15 meter. I Nøddebazaren.dk er de økologiske ubehandlede hasselnødder alle fra Piemonte.

VIDSTE DU?

At provinsen Piemonte i Norditalien er verdenskendt for sine velsmagende hasselnødder. Nødden blev tillagt særlige egenskaber af kelterne, som mente at den havde særlig betydning for visdom og inspiration. Det er derfor ikke uden grund, at vi får vores økologiske hasselnødder fra en lokal økologisk plantage i Piemonte.

HØST:

Der høstes årligt 900.000 tons hasselnødder, hvoraf størstedelen bliver høstet i Tyrkiet. Andre dyrkesteder er Italien, USA og det vestlige Asien. Nødderne høstes om efteråret, når nødderne er tørre nok til at slippe hasselgrenen. Hassel giver det største udbytte ved 12-årsalderen, og kan derfra give omkring 14 kg.

EMBALLAGE:

Vores hasselnødder bliver pakket i en 100 % bionedbrydelig folie. Efter åbning af folien anbefaler vi at nødderne opbevares i en lufttæt beholder, så de kan bibevare deres gode, friske smag så længe som muligt.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2805kJ/680kcal
Fedt 66g
heraf mættede 5g
Kulhydrat 17g
heraf sukkerarter 0g
Kostfibre 7,5g
Protein 13g
Salt 0g