ØKOLOGISKE LETSALTEDE JORDNØDDER – 1 KG
Max 104,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE LETSALTEDE JORDNØDDER – 1 KG

Nøddebazarens økologiske letsaltede jordnødder er af højeste kvalitet og bliver ristet i Danmark. Jordnødderne bliver tørristet inden de får et strejf af salt, du slipper derfor for fedtede fingre, når du spiser dem. Tørristningen fremmer også smager i stedet for at overdøve den med diverse olier

Indhold: 99,3 % økologiske jordnødder, salt og citronsyre. Kan indeholde spor af andre nødder.

Oprindelsesland: Kina             Bedst før: juli 2020

 

Antal Pris stk Rabat

104,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

LÆKRE ØKO JORDNØDDER MED HINDE OG SALT

OPRINDELSE: 

Da Christoffer Columbus stødte på Amerika for over 500 år siden, bemærkede han, at de indfødte amerikanere var utroligt glade for en lille nød: jordnødden. Nødderne dyrkede de indfødte amerikanere i stort omfang, hvilket de havde gjort i mere end 4.000 år. Faktisk er de ældste arkæologiske fund af jordnødder 7.600 år gamle og stammer fra Peru. Columbus tog jordnødden med tilbage til Spanien, hvorfra europæiske handelsmænd spredte nødderne til resten af verden. Inden længe kunne man finde jordnødder i Nordamerika, Afrika og Asien, dog oftest i nærheden af flodsystemer. De økologiske letsaltede jordnødder i Nøddebazarens sortiment stammer fra Kina

HØST:

Jordnødderne bliver plantet om foråret, hvorefter planten blomstrer efter 30 dage. Faktisk er jordnøddeplanten god for jordens frugtbarhed, idet planten ikke har brug for nitrogen. Planten bliver cirka 50 cm høj, og danner små, gullige blomster. Når de overjordiske blomster er blevet bestøvede, borer de sig ned i jorden for at modnes. Deraf jordnøddernes navn. Fra blomsterne dannes plantens frugt, som består af en bælg med 2-3 frø. Jordnødder er derfor biologisk set ikke en nød, men en bælgfrugt, som er i familie med ærter og bønner! Bælgfrugterne putter sig under jordens overflade indtil september, hvor jordnødderne bliver høstet. Oprindeligt blev jordnøddeplanten trukket op af jorden med håndkraft, men takket være moderne teknologi foregår høsten som regel ved hjælp af en maskine. Maskinen skærer gennem jorden under jordnøddebælgene og løfter herefter hele planten op over jorden, hvor maskinen ryster planten for jord. Herefter vender maskinen planterne og anbringer dem tilbage på jorden, hvor bælgene får lov til at ligge og tørre i den varme sol. Når bælgene har solet sig i 3-4 dage, bliver de indsamlet og adskilt fra planterne. Der bliver høstet over 44 millioner tons jordnødder om året, hvoraf Kina står for næsten halvdelen. Hos Nøddebazaren kan du købe dine økologiske jordnødder ristede og letsaltede for en ekstra delikat smag.

VIDSTE DU, AT..?

  • At jordnødden er ikke er en nød, men en bælgfrugt, der er i familie med ærter og bønner?
  • Jordnødder bruges i et hav af produkter? Pga. nøddens nemme dyrkning og egenskaber bliver den ofte brugt i en række forskellige produkter. Fx som en ingrediens i naturlig sæbe og andre typer hudplejeprodukter.
  • De jordnødder, vi kender herhjemme, ikke kan findes vildtvoksende i naturen? Det skyldes, at jordnødderne er en hybrid mellem to naturlige arter af jordnødder, som burde have været steril. Der opstod dog en spontan kromosonfordobling, hvilket genskabte jordnøddeplantens frugtbarhed og evne til at skabe jordnødder. Heldigvis! Gennem videre udvælgelse og planteavl, kom den økologiske jordnød, vi kender, til verden.

BRUG:

Jordnødder har ofte en snert af bitterhed, som minder lidt af smagen af valnødder. Det gør nødderne perfekte i forskellige fede og søde madretter, eksempelvis i det asiatiske køkken. Desuden kan du bruge vores økologiske letsaltede jordnødder i salater for at skabe mere bid, eller du kan lave dig en portion jordnøddesmør. Hjemmelavet, økologisk jordnøddesmør er et helt genialt produkt, som er nemt at lave og kan bruges i et utal af sammenhænge, lige fra topping på din yndlingsgrød eller dit morgenbrød til lækre og smagfulde desserter. Til den lille sult i løbet af dagen, kan du også spise de økologiske letsaltede jordnødder som en delikat og saltet snack.

EMBALLAGE & OPBEVARING:

Hos Nøddebazaren har vi indpakket vores økologiske letsaltede jordnødder i 100 % bionedbrydelig emballage for at støtte op om en bæredygtig og ansvarlig produktion. For at bibeholde den gode og friske smag i jordnødderne længst muligt, anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2374kJ/567kcal
Fedt 49,2g
heraf mættede 6,8g
Kulhydrat 16,3g
Heraf sukkerarter 4g
Kostfibre 8,5g
Protein 25,8g
Salt 1,5g