ØKOLOGISKE MACADAMIA – 11,34 KG
Max 274,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE MACADAMIA – 11,34 KG

Indhold: 100 % økologiske macadamianødder

Oprindendelsesland: Kenya

Nøddebazaren anbefaler: Macadamianødder er fed i konsistensen hvilket gør dem gode til at bruge i en grøn pesto. Nødden gør sig generelt godt i bagværk, på desserter, sammen med chokolade og som snack.

3.117,93 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

Der er desværre ikke tilføjet nogen opskrifter til dette produkt.

BESKRIVELSE & INDHOLD

ØKOLOGISKE MACADAMIANØDDER

OPRINDELSE:

Macadamiatræet kom til verden i regnskovene i det nordøstlige Australien, hvilket aboriginerne i flere hundrede år havde stor glæde af. Nødderne er faktisk den eneste af de oprindelige australske afgrøder, der bliver produceret og eksporteret i store mængder i dag. Europæerne opdagede først i 1800-tallet macadamianødderne, og de blev hurtigt så vilde med den lille nød, at en lokal stamme brugte nødderne som handelsvare med de europæiske tilflyttere. Macadamiatræet rejste senere til Hawaii, hvor de blev plantet i et stort omfang i et forsøg på at afskærme sukkerrør for den hårde vind. Dog spredtes macadamianøddernes popularitet og Hawaii endte med at have den største produktion af macadamianødder i verden. Nødderne spredte sig også til områder i Sydafrika, som i 2015 overtog titlen som verdens førende producent inden for macadamianødder. Vores økologiske letsaltede macadamianødder stammer da også fra Kenya.

HØST:

Macadamiatræerne, som blomstrer i marts, ligner på mange måder æbletræer. Fra blomsterne blomstrer macadamiafrugterne, som er meget hårde og indeholder 1-2 kerner. Når årstiderne skifter, og efteråret nærmer sig, bliver kernerne høstet ved, at de selv falder af træerne. Indeni kernerne finder man macadamianødden, men den delikate nød er beskyttet af en ufattelig hård skal. Uden specielt værktøj er det næsten umuligt at knække skallen og komme ind til den lækre nød. Papegøjer er faktisk et af de eneste dyr, der selv kan knække skallen på nødden med sit næb. Macadamiatræerne bliver omkring 100 år gamle, men de begynder først at give nødder, når de er omkring 7 år. Herefter kan de producere cirka 23 kg macadamianødder om året. På globalt plan bliver der høstet 160.000 tons macadamianødder . Efter høst bliver vores økologiske macadamianødder tørristede og saltede, hvilket komplimenterer den fede smag perfekt.

VIDSTE DU, AT..?

  • Macadamia botanisk set er en frugt? Den kommer fra de to tropiske træer, Macadamia integrifolia and Macadamia tetraphylla.
  • Olie lavet på macadamia kan holde sig i op til to år uden at være på køl?
  • Dronning Elizabeth elskede denne nød? Derfor var den også ofte på hendes morgenmadsbord i Buckingham Palace.
  • Macamamiatræet oprindeligt kommer fra Queensland i Australien? Derfor kaldes den også ofte for ‘Queensland Nut’.
  • Den 4. September er International Macadamia Dag?
  • Macadamia er en hård nød at knække? Det tager cirka et pres på 137 kg per kvadratmeter at knække den!
  • Lederen af de kongelige botaniske haver i Melbourne, Ferdinand von Mueller, navngav macadamianødden til ære for at hans gode ven, John MacAdam? MacAdam var en skotsk-australsk videnskabsmand og politiker, og han var blandt andet mellem 1857 og 1865 med til at organisere Burke og Wills ekspeditionen tværs gennem Australien.

BRUG:

Da vores økologiske letsaltede macadamianødder er meget fede i deres konsistens, gør det dem helt perfekte at bruge i pesto. Desuden er de også rigtige gode i bagværk, på desserter, sammen med chokolade, eller ren og skær som en lækker snack. De økologiske macadamianødder kan piftes op ved at tilberede dem med chili, riste dem i honning, eller rulle dem i sesamfrø.

EMBALLAGE & OPBEVARING:

Hos Nøddebazaren har vi indpakket vores økologiske letsaltede macadamianødder i 100 % bionedbrydelig emballage for at støtte op om en bæredygtig og ansvarlig produktion. For at bibeholde den gode og friske smag i macadamianødderne længst muligt, anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning.

Næringsindhold pr 100g
Energi 3080kJ/734.4kcal
Fedt 74g
Heraf mættede 10g
Kulhydrat 7,9g
Heraf sukkerarter 4,6g
Kostfibre 1,4g
Protein 9,2g
Salt 0,013mg