ØKOLOGISKE VALENCIA MANDLER – 25 KG
Max 131,25 DKK/Kg

ØKOLOGISKE VALENCIA MANDLER – 25 KG

Indhold: 100 % økologiske mandler

Oprindelsesland: Spanien

Nøddebazaren anbefaler: Har du lyst til at gøre din mandag morgen lidt mere indbydende, så snyd ikke dine smagsløg for denne simple og samtidig himmelske mandelsmør. Prøv også vores opskrift på en hjemmelavet marcipan, den tager kun 5 minutter at lave, og kan meget muligt være den sidste slags marcipan du smager, da det er svært at gå tilbage til en frabrikslavet én, efter du har smagt denne.

3.281,25 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

Der er desværre ikke tilføjet nogen opskrifter til dette produkt.

BESKRIVELSE & INDHOLD

ØKOLOGISKE MANDLER

OPRINDELSE:

Mandeltræet er et af de ældst dyrkede frugttræer og beskrives flere gange i biblen. I foråret blomstrer mandeltræet med flotte hvide og rosa blomster. Det stammer oprindeligt fra det sydvestlige Asien og bevægede sig derfra til Europa og Amerika. Træet kan blive op til 10 meter. De økologiske mandler, der kan købes ved Nøddebazaren.dk er af Valencia sorten og er alle fra Spanien.

VIDSTE DU?

At mandlen ikke er en nød, men en stenfrugt, ligesom abrikoser, blommer og ferskner. I middelhavsområdet bliver mandlen ofte spist direkte fra træet. Den tørrede og søde mandel, som vi kender i Danmark er i virkeligheden en mutation, som mennesket har fremavlet.

HØST:

Hvert år høstes der næsten 3 mio. tons mandler, hvoraf mere end halvdelen høstes i USA. Når blomstringsperioden er overstået, bliver der dannet små grønne frugter. Inde i disse frugter, finder man mandlen. I Europa høstes mandler primært i Italien og Spanien og giver normalt omkring 10 kg. per træ. Det er også i dette område, hvor størstedelen af de økologiske mandler bliver høstet.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2558kJ/611kcal
Fedt 50,6g
Heraf mættede 3,8g
Kulhydrat 16,9g
heraf sukkerarter 3,9g
Kostfibre 10,4g
Protein 21,9g
Salt 0g