ØKOLOGISKE CASHEWNØDDER – 22,68 KG
Max 149,94 DKK/Kg

ØKOLOGISKE CASHEWNØDDER – 22,68 KG

Indhold: 100 % økologiske cashewnødder

Oprindelsesland: Vietnam

Nøddebazaren anbefaler: Vores cashewnødder gør sig især godt i vegansk tilbehør, prøv f.eks. en vegansk ostedrys til din pastaret. De passer også godt i en cremet hokkaido-tærte, eller som topping i ris-taffel og på et hav af asiatiske retter som Pad thai og indiske karryretter.

3.400,58 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

Der er desværre ikke tilføjet nogen opskrifter til dette produkt.

BESKRIVELSE & INDHOLD

OPRINDELSE:
Cashewtræet stammer oprindeligt fra Brasilien, men har siden 1500-tallet bredt sig til Afrika, Indien og Vietnam. Her bliver størstedelen af verdens cashewnødder også høstet, da det tropiske klima beskytter træerne for frost. Træet kan blive mellem 6-14 m højt.

VIDSTE DU?
At cashewnødden i virkeligheden slet ikke er en nød, men en stenfrugt. Nødden vokser længst ude på selve cashewæblet. Cashewæblet ligner en bladning af et æble og peberfrugt. Selve frugten har en sød og saftige æblesmag. I Sydamerika og steder i Asien er cashewæblet mere populært end selve nødden.

HØST:
Der høstes årligt 4,4 millioner tons cashewnødder. De anvendes til en lang række produkter, foruden friske eller ristede, også til smør, mælk, ost, olier mv. Cashewtræet giver det største udbytte efter ca. 15 år, og kan derfra give mellem 5-7 kg nødder per høst.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2314kJ/553kcal
Fedt 43,9g
heraf mættede 7,8g
Kulhydrat 30,2g
heraf sukkerarter 5,9g
Kostfibre 3,3g
Protein 18,2g
Salt 0g