Macadamianødder stammer fra Australien og Hawaii og dyrkes kun i tropiske og subtropiske egne. Det var først i 1.800-tallet, at europæerne opdagede nødden, selvom aboriginerne menes at have spist macadamianødder i mange hundrede år. macadamiantræet kan blive op til 12 meter højt. De økologiske macadamianødder, der købes i Nøddebazaren.dk er alle fra Kenya.
VIDSTE DU?
At det var den tysk-australske botaniker Ferdinand von Mueller der navngav nødden efter sin gode ven, John Macadam. Derudover har macadamianødden en ufatteligt hård skal, og papegøjer er et af de eneste dyr, der kan knække skallen på nødden med sit næb.
HØST:
Der høstes årligt 160.000 tons, hvoraf størstedelen kommer fra Sydafrika. Nødderne høstes til efteråret, når de selv falder af træerne. Træet der bliver omkring 100 år gammelt, begynder at give nødder efter syv år, og kan derfra producere ca. 23. kg. macadamianødder om året.
OPBEVARING:
For at bibeholde den gode og friske smag i nødderne længst muligt, anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning, helst ved temperatur mellem 4 og 12 grader. Vi opbevarer dem på køl ved 10 grader.
Læs mindre