ØKOLOGISKE PARANØDDER – 20 KG
Max 156,25 DKK/Kg

ØKOLOGISKE PARANØDDER – 20 KG

Indhold: 100 % økologiske paranødder

Oprindelsesland: Bolivia

Nøddebazaren anbefaler: Paranødder er rigtig gode til at putte ovenpå sin grød eller yoghurt om morgenen. Prøv vores opskrift på en lækker morgen-crunch med kakaobønner. Derudover er de som de fleste andre nødder, en god smagfuld snack.

3.125,00 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

Der er desværre ikke tilføjet nogen opskrifter til dette produkt.

BESKRIVELSE & INDHOLD

ØKOLOGISKE PARANØDDER

OPRINDELSE:

Paranød er frøene fra et sydamerikansk træ i de tropiske regnskove. Træet får kokosnødde-lignende frugter, indeholder 8-24 frø, det er disse frø, som vi kender som paranødder. Paranødder er kendt og spist af lokalbefolkningen igennem 11.000 år, men nødden bliver føst introduceret for resten af verden igennem den spanske conquistador Juan Álvarez Maldonado i 1596, der præsenter nødden for Europa. Træet kan blive helt op til 50 meter, der gør træet til et af de højeste i Amazon regnskoven og kan blive over 500 år. De økologiske paranødder, der kan købes i Nøddebazaren.dk er alle fra Bolivia.

VIDSTE DU?

At paranøddetræerne ikke er mulige at domesticere, derfor er træerne også et vigtigt element i regnskovs bevarelse, da man kan høste nødderne uden at træerne tager skade og de kan samles op direkte fra jorden. Træet kræver dog at de bliver bestøvet af bier og har et stort uberørt område at vokse på. Der bliver kun dyrket økologiske paranødder.

HØST:

Der høstes årligt ca. 95.000 tons paranødder om året, hvor størstedelen kommer fra de sydamerikanske lande Bolivia og Brasilien. Paranødderne er lang tid om at udvikle sig til nødder og tager ca. 15 måneder om at blive høstklar. Et enkelt træ kan producere ca. 110 kg om året. Frugterne der indeholder nødderne vejer 2 kilo, så man skal ikke stå under træet når de begynder at falde ned i januar.

Næringsindhold pr 100g