ØKOLOGISKE PARANØDDER – 1 KG
Max 99,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE PARANØDDER – 1 KG

OBS: KORT HOLDBARHED = LAV PRIS
Normalpris 189,95 DKK/kg.

Store og smagfulde økologiske paranødder med masser af sprødhed. Perfekt til salater og snacks

Indhold: 100 % økologiske paranødder

Oprindelsesland: Bolivia              Bedst før: februar 2020

Antal Pris stk Rabat

189,95 DKK 99,95 DKK

8 på lager

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

NATURLIGE PARANØDDER FRA AMAZONAS

OPRINDELSE:

Paranød er frøene fra et sydamerikansk træ i de tropiske regnskove. Træet får kokosnødde-lignende frugter, indeholder 8-24 frø, det er disse frø, som vi kender som paranødder. Paranødder er kendt og spist af lokalbefolkningen igennem 11.000 år, men nødden bliver føst introduceret for resten af verden igennem den spanske conquistador Juan Álvarez Maldonado i 1596, der præsenter nødden for Europa. Træet kan blive helt op til 50 meter, der gør træet til et af de højeste i Amazon regnskoven og kan blive over 500 år. De økologiske paranødder, der kan købes i Nøddebazaren.dk er alle fra Bolivia.

VIDSTE DU?

At paranøddetræerne ikke er mulige at domesticere, derfor er træerne også et vigtigt element i regnskovs bevarelse, da man kan høste nødderne uden at træerne tager skade og de kan samles op direkte fra jorden. Træet kræver dog at de bliver bestøvet af bier og har et stort uberørt område at vokse på. Der bliver kun dyrket økologiske paranødder.

HØST:

Der høstes årligt ca. 95.000 tons paranødder om året, hvor størstedelen kommer fra de sydamerikanske lande Bolivia og Brasilien. Paranødderne er lang tid om at udvikle sig til nødder og tager ca. 15 måneder om at blive høstklar. Et enkelt træ kan producere ca. 110 kg om året. Frugterne der indeholder nødderne vejer 2 kilo, så man skal ikke stå under træet når de begynder at falde ned i januar.

EMBALLAGEN:

Vores paranødder bliver pakket i en 100 % bionedbrydelig folie. Efter åbning af folien anbefaler vi at nødderne opbevares i en lufttæt beholder, så de kan bibevare deres gode, friske smag så længe som muligt.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2847kJ/680kcal
Fedt 65g
heraf mættede 15,2g
Kulhydrat 13,8g
heraf sukkerarter 1g
Kostfibre 5g
Protein 15g
Salt 0g