ØKOLOGISKE PEKANNØDDER – 1 KG
Max 289,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE PEKANNØDDER – 1 KG

Lækre pekannødder fra Mexico. Har jordlige smagsnuancer der får dem til at smage meget naturligt. Pekannødder minder også om valnødder dog uden den bitre eftersmag.

Indhold: 100 % økologiske pekannødder

Oprindelsesland: Mexico              Bedst før: juni 2020

Antal Pris stk Rabat

289,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

Lækre pekannødder fra Mexico

OPRINDELSE:

Pekannødden stammer oprindeligt fra Nordamerika, hvor træet voksede vildt, indtil man i 1600-tallet begyndte at lave pekanplantager. Gennem søfart nåede nødden til bl.a. Mexico, Australien og Sydafrika, hvor den også at dyrke i dag. Pekantræer kan vokse sig op til 60 meter høje og kan blive op helt op til 1000 år. De økologiske pekannødder, der kan købes ved Nøddebazaren.dk er fra Mexico.

VIDSTE DU?

At pekan på indiansk betyder: ”nød der kræver sten for at knække”. Der findes over 500 sorter af pekannødder og langt størstedelen er opkaldt efter indianske stammer, som havde sin egen unikke måde at dyrke pekannødder på – eksempelvis Cheyenne, Kiowa, Sioux og Choctaw.

HØST:

Der høstes årligt omkring 300.000 tons pekannødder, hvoraf halvdelen høstes i Mexico, mens de tre amerikanske stater Georgia, New Mexico og Texas står for ca. 40 %. pekannødderne bliver høstet i slutningen af september og indtil november, hvor de selv falder af træerne.

EMBALLAGEN:

Vores pekannødder bliver pakket i en 100 % bionedbrydelig folie. Efter åbning af folien anbefaler vi at nødderne opbevares i en lufttæt beholder, så de kan bibevare deres gode, friske smag så længe som muligt.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2860kJ/683kcal
Fedt 66,9g
heraf mættede 6,6g
Kulhydrat 7,8g
heraf sukkerarter 5g
Kostfibre 13,8g
Protein 9,7g
Salt 0,01g