ØKOLOGISKE LETSALTEDE PISTACIENØDDER – 1 KG
Max 259,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE LETSALTEDE PISTACIENØDDER – 1 KG

Nøddebazarens økologiske saltede pistacienødder er kun letsaltet for at fremhæve den karakteristiske smag af pistacie, i stedet for at overdøve således man kun smager salt. Prøv vores og find din favorit pistacienød i dag

Indhold: 98-98,6 % økologiske pistacienødder med skal og 1,4-2% salt

Oprindelsesland: Spanien               Bedst før: oktober 2020

Antal Pris stk Rabat

259,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

LETSALTEDE PISTACIENØDDER I SKAL

OPRINDELSE:

Pistacietræet stammer fra Mellemøsten, hvor man har dyrket og spist pistacienødder i mere end 12.000 år. Siden har træet spredt sig til de fleste subtropiske områder i verden, da det foretrækker at leve i områder, hvor der er meget lys og en tør og drænet jord. Træet kan blive op til 10 meter højt. De økologiske pistaciekerner du kan købe ved Nøddebazaren.dk er fra Spanien af.

VIDSTE DU?

At dronningen af Saba var så glad for pistacienødder, at hun udråbte nødden til en eksklusiv royal nød, der kun måtte blive dyrket til hoffet. Derudover kaldes pistacienødden, der i virkeligheden er et frø eller en kerne, for ‘den smilende nød’ i Iran, og for ‘den glade nød’ i Kina.

HØST:

Der høstes ca. 858.000 tons pistacienødder årligt, hvoraf størstedelen kommer fra Iran og USA. Nord for ækvator er nødderne modne og klar til at blive høstet omkring august og september. Træerne høstes nemmest ved at lægge et stort underlag under træet og derefter ryste det, da nødderne ledt falder af.

EMBALLAGE:

Vores pistacienødder bliver pakket i en 100 % bionedbrydelig folie. Efter åbning af folien anbefaler vi at nødderne opbevares i en lufttæt beholder, så de kan bibevare deres gode, friske smag så længe som muligt.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2359,78J/564kcal
Fedt 44,82g
Heraf mættede 5,45g
Kulhydrater 28,66g
Heraf sukkerarter 7,74g
Kostfibre 9,9g
Protein 20,95g
Salt 1,5g