ØKOLOGISKE LETSALTEDE PISTACIENØDDER – 1 KG
Max 259,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE LETSALTEDE PISTACIENØDDER – 1 KG

Nøddebazarens økologiske saltede pistacienødder er kun letsaltet for at fremhæve den karakteristiske smag af pistacie, i stedet for at overdøve således man kun smager salt. Prøv vores og find din favorit pistacienød i dag

Indhold: 98-98,6 % økologiske pistacienødder med skal og 1,4-2% salt

Oprindelsesland: Spanien               Bedst før: oktober 2020

Antal Pris stk Rabat

259,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

LETSALTEDE PISTACIENØDDER I SKAL

OPRINDELSE:

I mere end 12.000 år har pistacienødden været dyrket i området omkring Middelhavet og Iran, hvor nødden stammer fra. Den lille, grønne nød er gennem årene blevet værdsat så meget, at den er nævnt i Biblen, som den eneste nød udover mandlen. Med tiden har pistacienødden stille og roligt spredt sig til andre subtropiske områder af verden, og kan i dag findes mere eller mindre over det hele i de subtropiske bælter. Pistacienødden er perfekt til disse områder, da træet er et ørkentræ og foretrækker områder med meget lys og varme. Træet er især meget begejstret for tør og veldrænet jord, som er rig på kalk. Dog er pistacietræet meget sårbart over for fugtighed og temperaturer under -10 °C.

De økologiske pistacienødder, du kan finde i vores sortiment, stammer alle fra Spanien.

HØST:

Da pistacietræet, som er i familie med cashewtræet, har tilpasset sig tørre voksesteder, kan man finde rødder helt ned i 15 meters dybde under træet. Træet bliver dog kun 10 meter højt over jorden. På den nordlige halvkugle blomstrer pistacietræet i maj-juni, hvor der fra den brede og tæt forgrenede trækrone bliver dannet 5-tallige og uregelmæssige blomster, idet de ingen kronblade har. Ud fra blomsterne vokser stenfrugterne, som ved modningen opnår en smuk gullig eller rødlig farve. Inde i frugten findes kernen med en beige skal, hvori den grønne skat befinder sig. I august-september bliver modningen af pistaciefrugterne annonceret med et hørbart ‘pop’ fra frugterne, idet kernen og frugten pludseligt revner. Nu er nødderne klar til at blive høstet. Der bliver lagt et underlag under træerne, hvorefter specielle maskine ryster træerne indtil nødderne falder af og kan indsamles. Inden i den beige skal findes den grønne stenfrugt, som er omgivet af en rødlig hinde. Nogle steder bliver skallerne malet røde eller grønne for at skjule pletter fra høstningen. Dog undgås disse pletter ved at høste med maskine og kan fremvise skallen i den fulde pragt. Pistacietræerne giver nødder hvert andet år, hvor de kan præstere hele 50 kg svarende til cirka 50.000 pistacienødder. Hvert pistacietræ kan blive omkring 300 år, hvilket kan løbe op i rigtig mange pistacienødder! Der bliver på globalt plan høstet cirka 1,1 millioner tons pistacienødder om året, hvor størstedelen af dem stammer fra USA og Iran.

VIDSTE DU, AT..?

  • Kineserne kalder pistacienødder for ‘den glade nød’ og iranere kalder den for ‘den glade nød’, fordi det ligner, at den smiler?
  • Pistacienødder flere steder kaldes for ‘den grønne mandel’?
  • Ved det kinesiske nytår gives pistacienødder som en symbolsk gave for sundhed og lykke?
  • Pistacienødder åbner sig selv? Når de er modne, vokser pistaciekernen, indtik skallen åbnes.
  • Pistacienøddens farverige udseende af grønne og lillaer nuancer skyldes dets høje indhold af antioxidanter?
  • Det antages, at pistacienødder, grundet, at skallen skal fjernes forinden indtagelse, siges at reducere ens kalorieindtag? Dette kaldes også for ‘Pistacie Princippet’! Hertil er der flere, der kaldes pistacienødden for ‘The Skinny Nut’.
  • Pistacienødder er relateret til mango?
  • Dronning af Saba (det nuværende Yemen) efter sigende var så betaget af den lille, grønne nød, at pistacienødden blev udråbt som en eksklusiv royal nød, og dronningen erklærede, at nødderne kun måtte dyrkes til hoffet?

BRUG:

Pistacienødden har en meget mild smag, der gør den perfekt i bagværk, som pynt på desserter eller som topping på din morgenmad. Du kan desuden tørriste vores økologiske pistacienødder på en pande og benytte nødderne i salater, eller bruge dem til at give smag og farve til hjemmelavet pistacieis.

EMBALLAGE & OPBEVARING:

Hos Nøddebazaren har vi indpakket vores økologiske pistacienødder i 100 % bionedbrydelig emballage for at støtte op om en bæredygtig og ansvarlig produktion. For at bibeholde den gode og friske smag i pistacienødderne længst muligt anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2359,78J/564kcal
Fedt 44,82g
Heraf mættede 5,45g
Kulhydrater 28,66g
Heraf sukkerarter 7,74g
Kostfibre 9,9g
Protein 20,95g
Salt 1,5g