130 GRAM ØKOLOGISKE VALNØDDER
346,15 DKK/Kg

130 GRAM ØKOLOGISKE VALNØDDER

45,00 DKK

Indhold: 100 % økologiske valnødder

Oprindelsesland: Frankrig

Nøddebazaren anbefaler: Valnødder gør sig godt i mange retter, prøv bl.a. at drysse dem udover en lækker rødkålssalat eller på en skive kernefyldt rugbrød med avocado. Hvis du mangler noget til den søde tand, så forkæl dig selv eller familien med vores opskrift på en no-bake valnøddebrownie med blåbær.

346,15 DKK/Kg
SKU:130 VALNODDER Category:

ØKOLOGISKE VALNØDDER FRA FRANKRIG

OPRINDELSE:

Valnødden er en af de ældste træfrugter og kan føres tilbage til 7.000 f.v.t. Træet, der kan blive mellem 10-20 meter højt, formodes at være opstået bjergområdet i det nuværende Iran og Afghanistan, hvorfra mennesker har spredt det til resten af verden. Danmark er den nordligste grænse for valnøddetræet. De økologiske valnødder, der kan købes i Nøddebazaren.dk er fra Frankrig.

VIDSTE DU?

At de mest hårdføre valnøddetræer findes i Europas største bjergkæde, Karpaterne, i Polen og Ukraine. Valnødden er længe blevet betragtet som en udsøgt spise og blev af romerne omtalt som Jupiters kongelige agern. Derfor blev den også benyttet som et symbol på høj status og som betalingsvaluta.

PRODUKTION:

Der høstes årligt 3,5 millioner tons valnødder, hvoraf hovedparten kommer fra Kina, USA, Østeuropa, Mellemøsten og Mexico. Valnødderne bliver høstet i efteråret, hvor størstedelen har løsnet sig fra sin yderste skal og naturligt begynder at slippe træet og falder til jorden.

EMBALLAGEN:

Vores 130 gram økologiske valnødder bliver pakket i en æske, der består af emballage der er 100% biologisk nedbrydelig og belaster derfor klimaet minimalt. Du kan med god samvittighed kassere både æske og folie i dit almindelige restaffald eller i din kompost. Du kan endda spise æsken, men vores valnødder smager nok bedre.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2870kJ/696kcal
Fedt 66g
heraf mættede 6g
Kulhydrat 6g
heraf sukkerarter 4,6g
Protein 15g
Salt 0,01g

There are no posts yet.

SKU:130 VALNODDER Category: