300G FRISKE DANSKE ØKOLOGISKE VALNØDDER
133,17 DKK/Kg

300G FRISKE DANSKE ØKOLOGISKE VALNØDDER

39,95 DKK

Indhold: 100 % økologiske valnødder

Oprindelsesland: Danmark

Nøddebazaren anbefaler: Disse danske økologiske valnødder fra Møn, smager ikke nær så bittert som alm. valnødder. De er mere friske og saftige i konsistensen. En sand dansk delikatesse!

133,17 DKK/Kg

73 på lager

FRISKE ØKOLOGISKE VALNØDDER FRA DANMARK

VALDNØDDEN i DANMARK:

Valnødden er en af de ældste træfrugter og kan føres tilbage til 7.000 f.v.t. Danmark er den nordligste grænse for valnøddetræet. Her dyrkes de bl.a. på den naturskønne ø Møn, hvor vi har vores friske valnødder fra. Det er fra det hyggelige økologiske landbrug- Møn Økologisk, der har drevet et økologisk landbrug siden 1998. Foruden valnødder, dyrkes der også asparges, rabarber og jordbær. Udover landbrugdriften drive de også et Bed & Breakfast. Du kan læse mere om Møn Økologisk her: Møn Økologisk

VIDSTE DU?

At de mest hårdføre valnøddetræer findes i Europas største bjergkæde, Karpaterne, i Polen og Ukraine. Valnødden er længe blevet betragtet som en udsøgt spise og blev af romerne omtalt som Jupiters kongelige agern. Derfor blev den også benyttet som et symbol på høj status og som betalingsvaluta.

PRODUKTION:

Der høstes årligt 3,5 millioner tons valnødder, hvoraf hovedparten kommer fra Kina, USA, Østeuropa, Mellemøsten og Mexico. Valnødderne bliver høstet i efteråret, hvor størstedelen har løsnet sig fra sin yderste skal og naturligt begynder at slippe træet og falder til jorden.

EMBALLAGEN:

Vores 300 gram friske økologiske valnødder  bliver skånsomt pakket i en genanvendelige plastbeholder, der beskytterne nødderne mod stød. Plastbeholderen er udstyret med kliklåg, der gør det muligt at genanvende beholderen.

 

Næringsindhold pr 100g
Energi 2870kJ/696kcal
Fedt 66g
heraf mættede 6g
Kulhydrat 6g
heraf sukkerarter 4,6g
Protein 15g
Salt 0,01g
SKU:DANSKE VALNODDER Categories:, , , ,