Macadamianødden har to sorter som man kan spise, der findes flere men disse har en uheldig egenskab i form af cyanid. Denne nød er, hvis ikke den hårdeste, så i hvert fald i toppen, når det kommer til at knække skallen, det siges den kan klare et slag fra en slaghammer. Nødden er oprindeligt fra Australien hvor de Aboriginals menes af have spist dem i mere end 40.000 år og har nydt stor glæde af, hvad der i dag er den dyreste nød. Efter briternes ankomst i 1800-tallet blev den ’opdaget’ af Allan Cunningham og blev af botanikeren Ferdinand von Mueller, opkaldt efter hans ven Dr. John Macadam.
Dyrkningen af macadamianødder begyndte i 1858, hvor en Walter Hill plantede de første træer i Brisbanes botaniske have. Det siges at han først troede nødderne var giftige, indtil han så en af sine assistenter gnaske løs på de lækre nødder, uden at blive syg. Da hans assistent ikke var faldet død om, smagte han selv på dem og fandt ud hvor fantastiske de er. Det blev begyndelsen på at Australien i dag producerer 30% af verdens macadamianødder.
Herhjemme under Europæiske himmelstrøg er de fleste bekendt med at macadamianødden har sin oprindelse i Australien, men i f. Eks. USA, tror mange at de har deres oprindelse på Hawaii; hvilket giver vældig fin mening, da det kan kaldes deres andet hjem. I 1880’erne bragte William H. Purvis nødderne med til Hawaii og i begyndelsen af 1900-tallet begyndte dyrkningen for alvor, så det i dag er en af paradisøens exotiske varemærker. Derudover gror de i dag i dele af Afrika og enkelte steder i det sydlige USA.