SONORA MANDLER
134,95 DKK/Kg134.95149,90 DKK/Kg74.95Fra 134,95 DKK/Kg

SONORA MANDLER

Fra 74,95 DKK

Ryd

Indhold: 100 % mandler

Oprindelsesland: USA

Nøddebazaren anbefaler: Har du lyst til at gøre din mandag morgen lidt mere indbydende, så snyd ikke dine smagsløg for denne simple og samtidig himmelske mandelsmør. Prøv også vores opskrift på en hjemmelavet marcipan, den tager kun 5 minutter at lave, og kan meget muligt være den sidste slags marcipan du smager, da det er svært at gå tilbage til en frabrikslavet én, efter du har smagt denne.

Ryd
SKU:MANDLER-SONORA-PRIVAT Categories:, , ,

SONORA MANDLER

OPRINDELSE:

Mandeltræet er et af de ældst dyrkede frugttræer og beskrives flere gange i biblen. I foråret blomstrer mandeltræet med flotte hvide og rosa blomster. Det stammer oprindeligt fra det sydvestlige Asien og bevægede sig derfra til Europa og Amerika. Træet kan blive op til 10 meter. De mandler, der kan købes ved Nøddebazaren.dk er af Sonora sorten og er en klassisk sprød mandel fra Californien.

VIDSTE DU?

At mandlen ikke er en nød, men en stenfrugt, ligesom abrikoser, blommer og ferskner. I middelhavsområdet bliver mandlen ofte spist direkte fra træet. Den tørrede og søde mandel, som vi kender i Danmark er i virkeligheden en mutation, som mennesket har fremavlet.

HØST:

Hvert år høstes der næsten 3 mio. tons mandler, hvoraf mere end halvdelen høstes i USA. Når blomstringsperioden er overstået, bliver der dannet små grønne frugter. Inde i disse frugter, finder man mandlen. I Europa høstes mandler primært i Italien og Spanien og giver normalt omkring 10 kg. per træ. Det er også i dette område, hvor størstedelen af de økologiske mandler bliver høstet.

EMBALLAGEN:

Vores mandler bliver skånsomt pakket i en genanvendelige plastbeholder på 500 gram og i 1 kg poser:

  • De 500 gram mandler bliver pakket i en genanvendelige plastbeholder, der beskytter mandlerne mod stød. Plastbeholderen er udstyret med kliklåg, der gør det muligt at genanvende beholderen, når man har indholdet er væk.
  • De 1 kg mandler bliver pakket i poser, som består af  100 % bionedbrydelig folie.

 

Næringsindhold pr 100g
Energi 2470kJ/590kcal
Fedt 53g
heraf mættede 4g
Kulhydrat 19g
heraf sukkerarter 0g
Kostfibre 10g
Protein 21g
Salt 0g
SKU:MANDLER-SONORA-PRIVAT Categories:, , ,