ØKOLOGISKE RISTEDE & LETSALTEDE PISTACIENØDDER – 1 KG

ØKOLOGISKE RISTEDE & LETSALTEDE PISTACIENØDDER – 1 KG

249,95 DKK


Indhold: 98-98,6 % økologiske pistacienødder med skal og 1,4-2% salt

Oprindelsesland: Spanien

Nøddebazaren anbefaler: Vores letsaltede økologiske pistacienødder bør nydes som snacks, evt. til et koldt glas hvidvin på terrassen.

SKU:N09 Categories:, , ,

ØKOLOGISKE RISTEDE & LETSALTEDE PISTACIENØDDER

OPRINDELSE:

Pistacietræet stammer fra Mellemøsten, hvor man har dyrket og spist pistacienødder i mere end 12.000 år. Siden har træet spredt sig til de fleste subtropiske områder i verden, da det foretrækker at leve i områder, hvor der er meget lys og en tør og drænet jord. Træet kan blive op til 10 meter højt. De økologiske pistaciekerner du kan købe ved Nøddebazaren.dk er fra Spanien af.

VIDSTE DU?

At dronningen af Saba var så glad for pistacienødder, at hun udråbte nødden til en eksklusiv royal nød, der kun måtte blive dyrket til hoffet. Derudover kaldes pistacienødden, der i virkeligheden er et frø eller en kerne, for ‘den smilende nød’ i Iran, og for ‘den glade nød’ i Kina.

HØST:

Der høstes ca. 858.000 tons pistacienødder årligt, hvoraf størstedelen kommer fra Iran og USA. Nord for ækvator er nødderne modne og klar til at blive høstet omkring august og september. Træerne høstes nemmest ved at lægge et stort underlag under træet og derefter ryste det, da nødderne ledt falder af.

EMBALLAGEN:

Vores økologiske letsaltede pistacienødder bliver skånsomt pakket i en genanvendelige plastbeholder på 500 gram, i 1 kg og 5 kg poser:

  • De 500 gram  økologiske letsaltede pistacienødder bliver pakket i en  genanvendelige plastbeholder, der beskytter nødderne mod stød. Plastbeholderen er udstyret med kliklåg, der gør det muligt at genanvende beholderen, når man har spist nødderne.
  • De 1 kg økologiske pistacienødder bliver pakket i poser, som består af  100 % bionedbrydelig folie.
  • De 5 kg økologiske pistacienødder bliver vakuumpakket i plastikposer, som vi modtager dem fra vores leverandør, det betyder at de økologiske letsaltede pistacienødder bibeholder både deres smag og deres sprødhed.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2359,78J/564kcal
Fedt 44,82g
Heraf mættede 5,45g
Kulhydrater 28,66g
Heraf sukkerarter 7,74g
Kostfibre 9,9g
Protein 20,95g
Salt 1,5g
Der er desværre ikke tilføjet nogen opskrifter til dette produkt.
SKU:N09 Categories:, , ,