ØKOLOGISKE PISTACIEKERNER – 500 GRAM
439,90 DKK/Kg

ØKOLOGISKE PISTACIEKERNER – 500 GRAM

Indhold: 100 % økologiske pistacienødder uden skal

Oprindelsesland: Spanien

Nøddebazaren anbefaler: Økologiske pistaciekerner gør sig især gode i salater (tørristet på pande), i bagværk og som topping på desserter. Derudover er det en fantastisk snack.

Antal Pris stk Rabat

219,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

PISTACIEKERNER FRA SPANIEN

OPRINDELSE:

Pistacietræet stammer fra Mellemøsten, hvor man har dyrket og spist pistacienødder i mere end 12.000 år. Siden har træet spredt sig til de fleste subtropiske områder i verden, da det foretrækker at leve i områder, hvor der er meget lys og en tør og drænet jord. Træet kan blive op til 10 meter højt. De økologiske pistaciekerner du kan købe ved Nøddebazaren.dk er fra Spanien af.

VIDSTE DU?

At dronningen af Saba var så glad for pistacienødder, at hun udråbte nødden til en eksklusiv royal nød, der kun måtte blive dyrket til hoffet. Derudover kaldes pistacienødden, der i virkeligheden er et frø eller en kerne, for ‘den smilende nød’ i Iran, og for ‘den glade nød’ i Kina.

HØST:

Der høstes ca. 858.000 tons pistacienødder årligt, hvoraf størstedelen kommer fra Iran og USA. Nord for ækvator er nødderne modne og klar til at blive høstet omkring august og september. Træerne høstes nemmest ved at lægge et stort underlag under træet og derefter ryste det, da nødderne ledt falder af.

EMBALLAGEN:

Vores pistacienødder bliver pakket i en lufttæt plastbeholder. Vi anbefaler, at beholderen genanvendes til opbevaring af mad eller andre mindre genstande. Find inspiration på Instagram gennem #genbrugnødden.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2359,78J/564Kcal
Proteiner 20,27g
Kulhydrater 27,51g
Heraf sukkerarter 7,66g
Kostfibre 10,30g
Fedt 45,39g
Salt 1,4-2g