ØKOLOGISKE LETSALTEDE MACADAMIA – 1 KG
389,95 DKK/Kg

ØKOLOGISKE LETSALTEDE MACADAMIA – 1 KG

Nøddebazarens økologiske letsaltede macadamianødder er ikke en nød mange danskere er vant til at spise – hvilket er ærgerligt, da tørristningen og saltet komplimentere den fede smag i macadamianødden betydeligt. Oplev sammenkoblingen mellem smagene her

Indhold: 99,3 % økologiske macadamianødder, salt og citronsyre. Kan indeholde spor af andre nødder.

Oprindelsesland: Kenya               Bedst før:

 

Antal Pris stk Rabat

389,95 DKK

Ikke på lager

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

DELIKATE MACADAMIANØDDER

OPRINDELSE:

Macadamianødder stammer fra Australien og Hawaii og dyrkes kun i tropiske og subtropiske egne. Det var først i 1.800-tallet, at europæerne opdagede nødden, selvom aboriginerne menes at have spist macadamianødder i mange hundrede år. macadamiantræet kan blive op til 12 meter højt. De økologiske macadamianødder, der købes i Nøddebazaren.dk er alle fra Kenya.

VIDSTE DU?

At det var den tysk-australske botaniker Ferdinand von Mueller der navngav nødden efter sin gode ven, John Macadam. Derudover har macadamianødden en ufatteligt hård skal, og papegøjer er et af de eneste dyr, der kan knække skallen på nødden med sit næb.

HØST:

Der høstes årligt 160.000 tons, hvoraf størstedelen kommer fra Sydafrika. Nødderne høstes til efteråret, når de selv falder af træerne. Træet der bliver omkring 100 år gammelt, begynder at give nødder efter syv år, og kan derfra producere ca. 23. kg. macadamianødder om året.

EMBALLAGE:

Vores macadamianødder bliver pakket i en 100 % bionedbrydelig folie. Efter åbning af folien anbefaler vi at nødderne opbevares i en lufttæt beholder, så de kan bibevare deres gode, friske smag så længe som muligt.

Næringsindhold pr 100g
Energi 3080kJ/734.4kcal
Fedt 74g
Heraf mættede 10g
Kulhydrat 7,9g
heraf sukkerarter 4,6g
Kostfibre 1,4g
Protein 9,2g
Salt <1g