ØKOLOGISKE VALNØDDER
216,50 DKK/Kg64.95181,19 DKK/Kg144.95Fra 181,19 DKK/Kg

ØKOLOGISKE VALNØDDER

Fra 64,95 DKK

Indhold: 100 % økologiske valnødder

Oprindelsesland: Moldova

Nøddebazaren anbefaler: Valnødder gør sig godt i mange retter, prøv bl.a. at drysse dem udover en lækker rødkålssalat eller på en skive kernefyldt rugbrød med avocado. Hvis du mangler noget til den søde tand, så forkæl dig selv eller familien med vores opskrift på en no-bake valnøddebrownie med blåbær.

Ryd

ØKOLOGISKE VALNØDDER

OPRINDELSE:

Valnødden er en af de ældste træfrugter og kan føres tilbage til 7.000 f.v.t. Træet, der kan blive mellem 10-20 meter højt, formodes at være opstået bjergområdet i det nuværende Iran og Afghanistan, hvorfra mennesker har spredt det til resten af verden. Danmark er den nordligste grænse for valnøddetræet. De økologiske valnødder, der kan købes i Nøddebazaren.dk er fra Moldova.

VIDSTE DU?

At de mest hårdføre valnøddetræer findes i Europas største bjergkæde, Karpaterne, i Polen og Ukraine. Valnødden er længe blevet betragtet som en udsøgt spise og blev af romerne omtalt som Jupiters kongelige agern. Derfor blev den også benyttet som et symbol på høj status og som betalingsvaluta.

PRODUKTION:

Der høstes årligt 3,5 millioner tons valnødder, hvoraf hovedparten kommer fra Kina, USA, Østeuropa, Mellemøsten og Mexico. Valnødderne bliver høstet i efteråret, hvor størstedelen har løsnet sig fra sin yderste skal og naturligt begynder at slippe træet og falder til jorden.

EMBALLAGEN:

Vores økologiske valnødder bliver pakket i 300 gram og 800 gram størrelser:

  • De 300 gram økologiske valnødder bliver skånsomt pakket i en genanvendelige plastbeholder, der beskytterne nødderne mod stød. Plastbeholderen er udstyret med kliklåg, der gør det muligt at genanvende beholderen, når indholdet er spist.
  • De 800 gram økologiske valnødder bliver pakket i poser, som består af  100 % bionedbrydelig folie.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2870kJ/696kcal
Fedt 66g
heraf mættede 6g
Kulhydrat 6g
heraf sukkerarter 4,6g
Protein 15g
Salt <0,01g
SKU:VALNOD-OKO-PRIVAT Categories:, , ,