ØKOLOGISKE VALNØDDER FRA GRENOBLE
266,67 DKK/Kg212,50 DKK/KgFra 212,50 DKK/Kg

ØKOLOGISKE VALNØDDER FRA GRENOBLE

Fra 80,00 DKK

Indhold: 100 % økologiske valnødder

Oprindelsesland: Frankrig (Grenoble)

Nøddebazaren anbefaler: i bagværk, salater og på rugbrød med avocado.

Ryd

OPRINDELSEN:

Valnødden er en af de ældste træfrugter og kan føres tilbage til 7.000 f.v.t. Træet, der kan blive mellem 10-20 meter højt, formodes at være opstået bjergområdet i det nuværende Iran og Afghanistan, hvorfra mennesker har spredt det til resten af verden. Danmark er den nordligste grænse for valnøddetræet. De økologiske valnødder, der kan købes i Nøddebazaren.dk er fra Grenoble i Frankrig.

VIDSTE DU?

At de mest hårdføre valnøddetræer findes i Europas største bjergkæde, Karpaterne, i Polen og Ukraine. Valnødden er længe blevet betragtet som en udsøgt spise og blev af romerne omtalt som Jupiters kongelige agern. Derfor blev den også brugt som et statussymbol og tilmed som valuta.

PRODUKTION:

Der høstes årligt 3,5 millioner tons valnødder, hvoraf hovedparten kommer fra Kina, USA, Østeuropa, Mellemøsten og Mexico. Valnødderne bliver høstet i efteråret, hvor størstedelen har løsnet sig fra sin yderste skal og naturligt begynder at slippe træet og falder til jorden. De bedste økologiske valnødder fås i den østlige del af Østeuropa

 

Næringsindhold pr 100g
Energi 2870kJ/696kcal
Fedt 66g
heraf mættede 6g
Kulhydrat 6g
heraf sukkerarter 4,6g
Protein 15g
Salt <0,01g
SKU:VALNOD-OKO Categories:, , ,