×
Lækkerier i indbakken

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din næste ordre. Vores nyhedsbreve består af gode historier, opskrifter og tilbud.


Kvalitet: Halves

Indhold: 100% Økologiske Pekannødder

Oprindelsesland: Mexico

Pekannødder

De er milde og søde i smagen, uden den bitre eftersmag, der ofte forbindes med valnødden. Pekannødden har jordlige smagsnuancer, der får den til at smage meget naturligt og den milde smag gør nødden udsøgt i desserter. Pekannøddens flotte udseende gør den også brugbar som pynt på kager, eller du kan dyppe nødderne i chokolade. Desuden smager de dejligt i hjemmelavet granola.

64,00 kr244,00 kr

Ryd

Vælg antal

-
+

Antal: 1

0 kr.
+ - Næringsindhold

Næringsindhold pr 100g

Energi

2860kJ/683kcal

Fedt

66,9g

heraf mættede

6,6g

Kulhydrat

7,8g

heraf sukkerarter

5g

Kostfibre

13,8g

Protein

9,7g

Salt

0,01g

+ - Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler pr 100g

A-vitamin

6,67 RE

B1-vitamin

0,66 mg

B2-vitamin, riboflavin

0,13 mg

Niacinækvivalent

5,2 NE

Niacin

1,17 mg

B6-vitamin

0,21 mg

Pantothensyre

0,863 mg

Folat

22 µg

C-vitamin

1,1 mg

L-ascorbinsyre

1,1 mg

beta-caroten

80 µg

Kalium, K

410 mg

Calcium, Ca

70 mg

Magnesium, Mg

121 mg

Fosfor, P

277 mg

Jern, Fe

2,53 mg

Kobber, Cu

1,2 mg

Zink, Zn

4,53 mg

Mangan, Mn

4,5 mg

Pekannødder-image

Pekannødder

+ - Oprindelse & historie

De flestes tanker ledes formentligt hen på den amerikanske Pecan Pie, når snakken falder på pekannødder. Men pekannødden er mere end en ingrediens i en tærte. Vi kan i dag især takke indianerne for vores kendskab til pekannødden. De levede dengang et simpelt liv i balance med naturen. I den sydlige del af Nordamerika og i det nordlige Mexico voksede pekantræerne frit, og derfor var pekannødden en meget velkendt delikatesse blandt indianerstammerne. Særligt i de kolde vintermåneder var pekannødderne en vigtig spise, blandt andet grundet pekans høje fedtindhold. I 1600-tallet kom spanske opdagelsesrejsende til Amerika i områderne omkring Louisiana, Texas og Mexico, hvor de mødte indianerne og blev præsenteret for pekannødden. Spanierne bragte nødderne med sig tilbage til Europa, hvor fra pekannødderne spredte sig til Asien og Afrika. På trods af pekannøddernes popularitet, begyndte man først at lave plantager med pekantræer i USA i slutningen af 1800-tallet. Navnet ‘pekan’ stammer fra det nordamerikanske ord ‘Algonquin’, der oprindeligt blev brugt til at beskrive “alle nødder, der kræver en sten for at blive knækket”?

+ - Kvalitet

Udover pekannødden kommer i to halve, så måles der ligeså her på udseende og størrelser i forhold til hvor mange nødder på et pund, der ser ud som følgende:
Mammut – Halve, 200-250 stk/pr. pund
Junior Mammut – Halve, 251-300 stk/pr. pund
Jumbo – Halve, 301-350 stk/pr. pund
Ekstra Store – Halve, 351-450 stk./pr pund
Store – halve, 451-550 stk./pr. pund
Medium – halve, 551-650 stk./pr. pund
Små – halve, 651-800 stk./pr. pund
Mammut stykker & en masser andre af de nødder som ikke er hele, inddelt i mindre og mindre stykker.

 

+ - Høst

De træer som den delikate nød vokser på kaldes Carya illinoinensis og kan blive helt op til 40 meter høje. Pekantræet danner små, ovale frugter, som er cirka 6 cm lange og grønne. I takt med, at frugten modnes skifter den farve til en brunlig nuance, hvorefter den deler sig i fire sektioner. Inde i frugten befinder sig en sten, hvori pekannødden gemmer sig. Dermed er pekannødden botanisk set faktisk en stenfrugt, ligesom valnødden! Når frugten er modnet, typisk i midten af oktober, falder nødden til jorden af sig selv, hvorefter pekannødderne kan samles op. Typisk giver et pekantræ kun en god høst hvert andet år, men til gengæld kan træet producere gode frugter i over 200 år. Langt de fleste pecannødder bliver høstet i USA, nemlig helt op til 80 % af den globale høst.

+ - Klimaaftryk

Pekannødders overordnede klimaaftryk er relativt lille i forhold til andre nødder og fødevaregrupper. Der hvor pekannødder har brug for størst ressource er ved deres vandaftryk, da der bliver anvendt 9,063 liter vand til at producere 1 kg af pekan nødder. Dette er højt men ikke ualmindeligt i forhold til andre nødder. Pekannødder udleder derimod kun 1,61 kg CO2 pr/kg, hvilket er lavt sammenlignet med andre nødder og fødevaregrupper . Den lokalebæredygtighed er også høj, da vores økologiekse pekannødder ikke har nogen negativ effekt på luften, vandet eller jorden.

Andre har også kigget på

Cashewnødder

54,00 - 189,00 kr

Køb

Tilbud

Mandler

29,00 - 164,00 kr

Køb

Paranødder

69,00 - 229,00 kr

Køb

Hasselnødder

59,00 - 229,00 kr

Køb

Bliv en del af vores nøddeunivers!

Følg @noddebazaren på sociale medier