PEKANNØDDER
210,39 DKK/Kg

PEKANNØDDER

79,95 DKK

Indhold: 100 % pekannødder

Oprindelsesland: Mexico

Nøddebazaren anbefaler: Pekannødder fungere godt i bagværk, især i kager og ovenpå tærter og desserter. Hvis du ønsker at peppe din is lidt op, så drys med nogle pekannødder på toppen.

210,39 DKK/Kg

Ikke på lager

PEKANNØDDER

OPRINDELSE:

Pekannødden stammer oprindeligt fra Nordamerika, hvor træet voksede vildt, indtil man i 1600-tallet begyndte at lave pekanplantager. Gennem søfart nåede nødden til bl.a. Mexico, Australien og Sydafrika, hvor den også at dyrke i dag. Pekantræer kan vokse sig op til 60 meter høje og kan blive op helt op til 1000 år. De pekannødder, der kan købes ved Nøddebazaren.dk er fra Mexico.

VIDSTE DU?

At pekan på indiansk betyder: ”nød der kræver sten for at knække”. Der findes over 500 sorter af nødderne og langt størstedelen er opkaldt efter indianske stammer, som havde sin egen unikke måde at dyrke pekannødder på – eksempelvis Cheyenne, Kiowa, Sioux og Choctaw.

HØST:

Der høstes årligt omkring 300.000 tons pekannødder, hvoraf halvdelen høstes i Mexico, mens de tre amerikanske stater Georgia, New Mexico og Texas står for ca. 40 %. pekannødderne bliver høstet i slutningen af september og indtil november, hvor de selv falder af træerne.

EMBALLAGEN:

Vores pekannødder bliver pakket i genanvendelige plastbeholdere på 380 gram:

  • De 380 gram pekan nødder  bliver skånsomt pakket i en genanvendelige plastbeholder, der beskytterne nødderne mod stød. Plastbeholderen er udstyret med kliklåg, der gør det muligt at genanvende beholderen, når indholdet er opbrugt.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2889kJ/691kcal
Fedt 72g
heraf mættede 6,2g
Kulhydrat 14g
heraf sukkerarter 3,9g
Kostfibre 9,6g
Protein 9,2g
Salt 0g
SKU:NK0801 Categories:, ,