VALNØDDER – 300 G
166,67 DKK/Kg

VALNØDDER – 300 G

50,00 DKK

Indhold: 100 % valnødder

Oprindelsesland: Rumænien

Nøddebazaren anbefaler: Valnødder gør sig godt i mange retter, prøv bl.a. at drysse dem udover en lækker rødkålssalat eller på en skive kernefyldt rugbrød med avocado. Hvis du mangler noget til den søde tand, så forkæl dig selv eller familien med vores opskrift på en no-bake valnøddebrownie med blåbær.

166,67 DKK/Kg

SPRØDE VALNØDDER

OPRINDELSE:

Valnødden er en af de ældste træfrugter og kan føres tilbage til 7.000 f.v.t. Træet, der kan blive mellem 10-20 meter højt, formodes at være opstået bjergområdet i det nuværende Iran og Afghanistan, hvorfra mennesker har spredt det til resten af verden. Danmark er den nordligste grænse for valnøddetræet. De valnødder, der kan købes i Nøddebazaren.dk er fra Rumænien.

VIDSTE DU?

At de mest hårdføre valnøddetræer findes i Europas største bjergkæde, Karpaterne, i Polen og Ukraine. Valnødden er længe blevet betragtet som en udsøgt spise og blev af romerne omtalt som Jupiters kongelige agern. Derfor blev den også i tidligere tider  benyttet som symbol på høj status og som betalingsvaluta.

PRODUKTION:

Der høstes årligt 3,5 millioner tons valnødder, hvoraf hovedparten kommer fra Kina, USA, Østeuropa, Mellemøsten og Mexico. Nødderne bliver høstet i efteråret, hvor størstedelen har løsnet sig fra sin yderste skal og naturligt begynder at slippe træet og falder til jorden.

EMBALLAGEN:

Vores valnødder bliver pakket i en genanvendelig plastbeholder på 300 gram:

  • De 300 gram valnødder bliver pakket i en genanvendelige plastbeholder, der beskytter nødderne mod stød. Plastbeholderen er udstyret med kliklåg, der gør det muligt at genanvende beholderen, når indholdet er spist.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2897kJ/692kcal
Fedt 66g
heraf mættede 6,2g
Kulhydrat 7g
heraf sukkerarter 4g
Kostfibre 6g
Protein 15g
Salt 0g
SKU:NK1001 Categories:, ,