×
Lækkerier i indbakken

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din næste ordre. Vore nyhedsbreve består af gode historier, opskrifter og tilbud.


Rosiner
Rosiner
Rosiner

Kvalitet: Sultana

Indhold: 100% Økologiske rosiner

Oprindelsesland: Tyrkiet

Rosiner

Vores økologiske Sultana rosiner fra Tyrkiet er søde og saftige. Den søde og saftige smag, gør at de er helt perfekte som en mundret snack. Derudover bruges de ofte som topping på morgenmad, eksempelvis som en grundsten i din favoritmüesli. Tørfrugten er også meget populær at bruge i frugtkager, bagværk og salater, for at tilføje lidt naturlig sødme.

25,00 kr75,00 kr

Ryd

Vælg antal

-
+

Antal: 1

0 kr.
+ - Næringsindhold

Næringsindhold pr 100g

Energi

1360 kj/325 kcal

Fedt

0g

Heraf mættede

0g

Kulhydrat

75g

Heraf sukkerarter

25g

Kostfibre

2,5g

Protein

2,5g

Salt

0g

Rosiner-image

Rosiner

+ - Oprindelse & historie

Uanset, hvor du befinder dig i verden, kan du næsten altid finde rosiner i nærheden. Det er nemlig en enormt udbredt tørfrugt, men rosinernes smag, farve og størrelse afhænger meget af, hvilken druesort, rosinerne kommer fra. I Nøddebazarens udvalg af økologiske tørfrugter, finder du Sultana rosiner, som alle stammer fra Tyrkiet. Sultanadruerne blev spredt til det meste af verden under den britiske kolonisering, hvor druerne blev importeret fra Osmannerriget til de fleste engelsktalende lande. Sultana druerne er kendetegnet ved at være lyse og kernefrie, hvilket giver små, gyldne og søde økologiske rosiner. De kaldes også for ‘den gyldne rosin’.

+ - Høst

Når druerne bliver høstet og skal forvandles til rosiner, skal de igennem en lang proces for at fjerne alt vandindholdet i druerne. Det er nemlig meget svært at fjerne vandet, da drueskindet har en særlig struktur, som forhindrer vandet i at blive fjernet. Druerne skal derfor igennem en forbehandling for at sikre en mere effektiv tørring af druerne. For at bryde druernes skind, bliver de dyppet i en svag opløsning af natriumhydroxid, hvorefter vandet kan fjernes fra druerne gennem en tørreproces. Efter vandet er fjernet fra druerne, og de er blevet til rosiner, bliver de renset med vand for at fjerne de urenheder, der måtte opstå under processen. Desuden bliver rosiner af lav kvalitet sorteret fra her, så det kun er de bedste af de økologiske rosiner, der når frem til vores lager.

Andre har også kigget på

Paranødder

39,00 - 149,00 kr

Køb

Tilbud

Mandler

45,00 - 200,00 kr

Køb

Jordnødder

29,00 - 100,00 kr

Køb

IKKE PÅ LAGER

Tilbud

Macadamianødder

55,00 - 255,00 kr

Køb

Bliv en del af vores nøddeunivers!

Følg @noddebazaren på sociale medier