ØKOLOGISKE VALNØDDER – 800 GRAM
Max 237,44 DKK/Kg

ØKOLOGISKE VALNØDDER – 800 GRAM

Nøddebazarens økologiske valnødder har masser af bid samt en smule mindre harsk og bitter eftersmag end almindelige valnødder

Indhold: 100 % økologiske valnødder

Oprindelsesland: Moldova                Bedst før: marts 2021

Antal Pris stk Rabat

189,95 DKK

RELATEREDE OPSKRIFTER

BESKRIVELSE & INDHOLD

SPRØDE VALNØDDER FRA MOLDOVA

OPRINDELSE:

Valnødden er en af de ældste træfrugter og kan føres tilbage til 7.000 f.v.t. Træet, der kan blive mellem 10-20 meter højt, formodes at være opstået bjergområdet i det nuværende Iran og Afghanistan, hvorfra mennesker har spredt det til resten af verden. Danmark er den nordligste grænse for valnøddetræet. De økologiske valnødder, der kan købes i Nøddebazaren.dk er fra Moldova.

VIDSTE DU?

At de mest hårdføre valnøddetræer findes i Europas største bjergkæde, Karpaterne, i Polen og Ukraine. Valnødden er længe blevet betragtet som en udsøgt spise og blev af romerne omtalt som Jupiters kongelige agern. Derfor blev den også benyttet som et symbol på høj status og som betalingsvaluta.

PRODUKTION:

Der høstes årligt 3,5 millioner tons valnødder, hvoraf hovedparten kommer fra Kina, USA, Østeuropa, Mellemøsten og Mexico. Valnødderne bliver høstet i efteråret, hvor størstedelen har løsnet sig fra sin yderste skal og naturligt begynder at slippe træet og falder til jorden.

EMBALLAGEN:

Vores valnødder bliver pakket i en 100 % bionedbrydelig folie. Efter åbning af folien anbefaler vi at nødderne opbevares i en lufttæt beholder, så de kan bibevare deres gode, friske smag så længe som muligt.

Næringsindhold pr 100g
Energi 2870kJ/696kcal
Fedt 66g
heraf mættede 6g
Kulhydrat 6g
heraf sukkerarter 4,6g
Protein 15g
Salt <0,01g