Log ind
×
Lækkerier i indbakken

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din næste ordre. Vores nyhedsbreve består af gode historier, opskrifter og tilbud.


IKKE PÅ LAGER

Økologiske rosiner

Vores økologiske Thompson rosiner fra Argentina er store og saftige. Den søde og saftige smag, gør at de er helt perfekte som en mundret snack. Derudover bruges de ofte som topping på morgenmad, eksempelvis som en grundsten i din favoritmüesli. Tørfrugten er også meget populær at bruge i frugtkager, bagværk og salater, for at tilføje lidt naturlig sødme.

44,00 kr84,00 kr

Vælg antal

-
+

Antal: 1

Total pris

0 kr
+ - Næringsindhold

Næringsindhold pr 100g

Energi

1360 kj/325 kcal

Fedt

0g

Heraf mættede

0g

Kulhydrat

75g

Heraf sukkerarter

25g

Kostfibre

2,5g

Protein

2,5g

Salt

0g

Rosiner-image

Rosiner

+ - Generelt

For at bibeholde den gode og friske smag i nødderne længst muligt, anbefaler vi at opbevare dem i en lufttæt beholder efter åbning, helst ved temperatur mellem 4 og 12 grader. Vi opbevarer dem på køl ved 10 grader.

  • Rosiner er tørrede druer?
  • Typen af rosin afhænger af, hvilken drue, der er blevet anvendt? Du kan derfor både få store som små rosiner og i et væld af farver, herunder grønne, sorte, blå, lilla og gullige.
  • Der skal mere end fire tons(!) druer til at producere 1 ton rosiner?
  • Ordet ‘rosin’ kommer af det latinske ‘racemus’, der betyder “en samling af druer eller bær”?
  • Det siges, at rosiner blev opdaget af mennesket ved, at de så dem tørrede i deres vindrueklaser? Især ét historisk sammentræf siges at have haft stor indflydelse, da en enorm hedebølge ramte Californien omkring 1870’erne. Grundet den enorme varme tørrede alle druerne, inden de kunne nå at blive høstet.
  • Der er hele dage dedikeret til rosiner af forskellig slags? D. 24. marts er National Chocolate Covered Raisin Day, d. 5. april er National Raisin and Spice Bar Day og d. 30. april er National Raisin Day.
  • Rosiner holder sig bedst ved køligere temperaturer? Efter at have åbnet posen anbefales det at lægge dem i et tætsluttende glas og derefter sat i køleskabet.
  • Du ved indtørrede rosiner, grundet uhensigtsmæssig opbevaring, kan hælde vand over dem, som der vil gøre dem bløde igen?
  • De økologiske Thompson rosiner, som du kan finde i vores sortiment er opkaldt efter William Thompson, som var en engelskfødt vinavler. Han var nemlig den første til at introducere Thomson druerne i Californien. Derfor er 95 % af alle rosiner, der bliver dyrket i Californien i dag, Thompson rosiner.
+ - Oprindelse & historie

Uanset, hvor du befinder dig i verden, kan du næsten altid finde rosiner i nærheden. Det er nemlig en enormt udbredt tørfrugt, men rosinernes smag, farve og størrelse afhænger meget af, hvilken druesort, rosinerne kommer fra. I Nøddebazarens udvalg af økologiske tørfrugter, finder du Thompson rosiner, som alle stammer fra Argentina. Thompsondruerne blev spredt til det meste af verden under den britiske kolonisering, hvor druerne blev importeret fra Osmannerriget til de fleste engelsktalende lande. Thompson druerne er kendetegnet ved at være lyse og kernefrie, hvilket giver små, gyldne og søde økologiske rosiner. De kaldes også for ‘den gyldne rosin’.

+ - Høst

Når druerne bliver høstet og skal forvandles til rosiner, skal de igennem en lang proces for at fjerne alt vandindholdet i druerne. Det er nemlig meget svært at fjerne vandet, da drueskindet har en særlig struktur, som forhindrer vandet i at blive fjernet. Druerne skal derfor igennem en forbehandling for at sikre en mere effektiv tørring af druerne. For at bryde druernes skind, bliver de dyppet i en svag opløsning af natriumhydroxid, hvorefter vandet kan fjernes fra druerne gennem en tørreproces. Efter vandet er fjernet fra druerne, og de er blevet til rosiner, bliver de renset med vand for at fjerne de urenheder, der måtte opstå under processen. Desuden bliver rosiner af lav kvalitet sorteret fra her, så det kun er de bedste af de økologiske rosiner, der når frem til vores lager.

Andre har også kigget på

Bliv en del af vores nøddeunivers!

Følg os på sociale medier