Abrikoskugler med hybenpulver og lakrids

Abrikoskugler med hybenpulver og lakrids

Abrikoskugler med hybenpulver og lakrids

Fordi en klassiker sagtens kan komme i forskellige variationer, så I får lige en kending, men med en anderledes topping - nu med saltede mandler!

Ingredienser

  • Saft og skal fra ½ citron
  • 100 g mandler
  • 100 g tørret abrikoser
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. hybenpulver
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Lidt vand

Forslag til pynt:

  • Mørk chokolade (jo mørkere jo bedre)
  • Saltede mandler (se opskrift på saltede mandler)

Saltede mandler:

  • 200 g mandler
  • 125 g salt
  • 5 dl kogt vand

Fremgangsmåde

Saltede mandler:

  1. Tænd ovnen på ca. 150 grader.
  2. Opløs salt i det kogte vand.
  3. Hæld nødderne over i vandet og lad dem trække i 20 minutter mindst.
  4. Fordel til sidst nødderne på en beklædt bageplade og bag i ovnen i ca. 20 minutter. 

Abrikoskuglerne:

  1. Til at starte med må abrikoserne gerne i blødsættes i koldt vand i ca. 15. minutter.
  2. Imens males mandlerne til mel i en blender. Tilsæt evt. mandlerne lidt af gangen, hvis din blender ikke er så stærk.
  3. Mandelmel og abrikoser blendes nu sammen, indtil der kommer en fin klistret masse.
  4. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser til blenderen, og det hele blandes sammen. Hvis massen er meget tør, så kan man evt. tilsætte lidt vand.
  5. Så skal kuglerne formes – og det kan anbefales at have letfugtede hænder, så massen ikke hænger for meget fast.
  6. Tag en klump dej og form kuglerne i den ønskede størrelse.
  7. Og så til slut kommer det sjove – PYNTEN!
  8. Hak en håndfuld af de saltede mandler – de resterende kan sagtens puttes på glas og gemmes.
  9. Derefter smeltes chokoladen over et vandbad.
  10. Vandbadet laves ved at vand bringes i kog i en gryde, og en skål sættes ovenpå. I skålen tilsættes chokolade i den ønskede styrke, og langsomt vil chokoladen smelte. Rør løbende rundt med en lille ske i chokolademassen.
  11. Når chokoladen er smeltet, så tilsættes én kugle af gangen i skålen. Kuglerne dækkes af den smeltede chokolade – brug gerne skeen til dette, for at undgå for meget chokolade på fingrene.
  12. Sæt de chokoladebeklædte kugler på en tallerken med bagepapir.
  13. Inden chokoladen størkner drysses med hakkede saltede mandler over kuglerne.
  14. Kuglerne stilles på køl, indtil chokoladen stivner, hvorefter de kan puttes i en lufttæt beholder.
  15. Kuglerne skal stå på køl indtil servering – Og de bliver næsten kun bedre af at stå natten over!

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.