
6 personer personer
Æble-rabarber crumble
En god dansk æble-rabarber crumble er da smagen af efterår!
Rabarberne var de sidste, som vi kunne finde i fryseren fra sommerens høst. Men de kan sagtens udskiftes med flere æbler!
Denne variant er i den sundere udgave, og dermed kan den sagtens spises som en lille ekstra sød overraskelse til weekend-morgenbordet.
Ingredienser
Æble/rabarber-delen:
– 250 g rabarber
– 250 g æbler
– 2 tsk. kokosolie
– 2 tsk kanel
Crumble-delen:
– 2 dl grofthakkede mandler
– 2 dl havregyn
– 1 dl boghvedekerner
– 1 dl æblemos
– 1 spsk. kokosolie
– 3 tsk. kokossukker
– 2 tsk. kanel
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 graders varmluft
- Smør en form med lidt kokosolie i bunden, så din crumble ikke brænder sig fast.
- Æbler og rabarber skæres i små stykker og blandes sammen i en skål sammen med kokosolie og kanel.
- Fordel æble/rabarber delen i formen.
- Alle ingredienser til crumble-delen blandes og æltes også godt sammen i en skål, inden den fordeles over æble/rabarber-blandingen.
- Sæt crumblen i ovnen og bag i ca. 15-20 minutter.
Serveringsforslag:
Kokos-creme
Det skal du bruge:
- 1 dåse kokosmælk (den fede del)
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. agavesirup
Sådan gør du:
- Kokosmælk skal have stået på køl i minimum 1 time
- Alle ingredienser piskes godt sammen med en elpisker
- Server til din crumble med det samme

