
6 personer personer
Æblecrumble
Æblecrumble er en af de helt store favoritter, når efteråret melder sin ankomst.
Gå ud i det danske land og pluk en masse æbler – og så vær rigtig god ved dig selv (og dine nærmeste) ved at lave denne opskrift på æblecrumble. Den kan både nydes lun men så sandelig også kold 😉
Det er et hyggeligt weekend-projekt med børnene – de vil sikkert også både elske at plukke æbler, lave crumble og selvfølgelig at spise den! Det er ikke tosset at nyde sammen med en kop kaffe eller som en dessert 🙂
Ingredienser
– 4-5 æbler
– 100 g paranødder
– 70 g mandler
– 100 g havregryn
– 60 g kokosmel
– 1 tsk kanel + ekstra til drys
– 2 spsk kokosolie
– 4 spsk sirup
– 1 knsp salt
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 175 graders varmluft.
- Imens ovnen varmer op forberedes din crumble-dej ved at blande havregryn, kokosmel, kanel og salt sammen i en skål.
- Hak nødderne groft og tilsæt blandingen og rør sammen.
- Tilsæt nu sirup og kokosolie til blandingen – brug nu hænderne til at “ælte” alle ingredienser godt sammen. Det skal blive en god klistret crumble-dej.
- Smør nu et tærtefad med lidt kokosolie.
- Skær æblerne i både og fordel i fadet og drys med lidt ekstra kanel.
- Fordel nu crumble-dejen udover æblerne og sæt i midten af den varme ovn i ca. 20 minutter.
- Nyd æblecrumblen med f.eks. lidt soya yoghurt.
- Velbekomme.

