Glas af hjemmelavet crunchy kernedrys

Crunchy kernedrys

Denne opskrift på crunchy kernedrys kan i den grad gøre enhver mandag morgen lidt bedre 😉
Som navnet antyder er den meget knasende, og denne udgave af en morgenmadsdrys er uden olie, men indeholder derimod naturligt fedt fra de forskellige kerner og mandelsmør, som indgår i ingredienslisten.

Derudover giver dadlerne sammen med vanilje og kanel en perfekt sødmen.

Hvis du ikke har de præcis samme tørre ingredienser, så kan man sagtens tilføje andre kerner eller nødder i stedet.

Ingredienser

– 130 g dadler
– 1 dl vand
– 50 g mandelsmør (se opskrift her)
– 1/2 tsk. kanel
– 1/2 tsk. vaniljepulver
– 1 knsp. salt
– 130 g havregryn
– 30 g ristede hampefrø
– 30 g solsikkekerner
– 30 g græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 graders varmluft
  2. Hæld nu dadler, vand, mandelsmør, kanel, vaniljepulver og salt i en blender.
  3. Ingredienserne skal blendes godt sammen til en ensartet masse – den må godt være lidt tyk i konsistensen.
  4. Hæld nu massen over i en skål og tilsæt havregryn, hampefrø, solsikkekerner og græskarkerner og rør det hele godt sammen.
  5. Fordel nu det hele godt ud på en beklædt bageplade og sæt i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
  6. Derefter røres der i blandingen, den vil nemlig stadig være “blød”.
  7. Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag i yderligere 15 minutter. Men rør i blandingen hvert 5. minut, så alt får lige meget varme, og intet brænder på 🙂
  8. Tag drysset ud af ovnen og lad det køle helt af inden det opbevares i lufttæt beholder i køkkenskabet 🙂
cta-image cta-image

Gå til shoppen

Køb økologiske kvalitets nødder

produkter