Havre barer to-go

Billede af havre barer

Havre barer to-go

Er du træt af müslibarer med rosiner? Så prøv disse lækre, søde havrebarer eller flapjacks med nødder i stedet for tørret frugt. Barerne er lavet uden raffineret sukker og er lige til at tage med på farten.

Skal du have lidt til den søde tand som en del af din picnic? Eller er du måske blot lidt lækkersulten, når du har fri fra arbejde?

Så spis i stedet en af disse lækre søde havrebars som er lige til at tage med på farten. De skal blot opbevares i en lufttæt beholder.

Opskrifter giver ca. 10-12 stk

Ingredienser

  • 2 dl havregryn + 1 dl havregryn som blendes til mel
  • 1 dl kokosmel
  • 1,5 dl mandler
  • 2 spsk chiafrø + 8 spsk vand
  • 1 dl kokossukker
  • 2 spsk kokosolie
  • 1,5 tsk vaniljeekstrakt
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver

Pynt

  • 70 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes til 175 graders varmluft, så den kan varme op imens barerne forberedes.
  2. Chiafrø røres sammen med de 8 spsk. vand, og sættes til side i ca. 2 minutter.
  3. Mandler blendes til mel og hældes over i en skål.
  4. Tilsæt havregryn, havremel, bagepulver, salt og kokossukker og bland det godt sammen.
  5. Tilsæt nu kokosolie, vaniljeekstrakt og chiafrø og bland det hele godt sammen med hænderne. Massen skal være helt sammenhængende.
  6. Put nu det hele over i en beklædt form, og pres massen godt ned, så den bliver ensartet i tykkelsen hele vejen rundt (på billedet er der ca 1,5 cm i tykkelse).
  7. Sæt nu i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter eller indtil massen er gylden på toppen.
  8. Tag nu massen ud af ovnen og bræk mørk stykker chokolade over, og put på toppen af den varme havremasse.
  9. Chokoladen vil begynde at smelte, og så skal du blot fordele chokoladen med en ske.
  10. Lad nu det hele køle af i køleskabet og skær først ud i ønskede stykker, når den er helt kold.
  11. Så er de klar til at komme med på tur.

 

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.