50 min

Lækre hjemmelavet påskeæg

Har du nogensinde lavet dine egne påskeæg? Hvis ikke er det bare med at komme i gang! Det er virkelig nemt og resultatet er en omgang vanvittigt lækre påskeæg, hvor du helt og aldeles selv kan bestemme størrelsen på dem.

Med denne opskrift kan du ikke blot prale af at have lavet hjemmerullede påskeæg – du kan tilmed sige, “jeg har helt selv lavet både marcipanen og nougaten!”.  3-i-1-påskeægsopskrift – værsgo’! 

Ingredienser

Hjemmelavet marcipan
– 300 g mandler (smuttede)
– 7 dadler
– 4 spsk. kogende vand

Hjemmelavet nougat
– 150 ristede hasselnødder
– 125 g mørk chokolade
– 40 g kokosolie


Hjemmelavede påskeæg
– 100 g god mørk chokolade
– 1 spsk kokosolie eller smør
– Evt. 1 tsk kakao
– Evt. 1 tsk honning, sukker eller andet sødemiddel, hvis du vil have mere sødme.

Fremgangsmåde

Hjemmelavet marcipan

  1. Kog vandet og læg dadlerne deri i 5-10 min. til de er mere bløde i det.
  2. Hæld daddelmassen i en blender sammen med mandlerne og kør det til en samlet sammen. Ælt det til en stor kugle og sæt på køl.

Hjemmelavet nougat

  1. Lav et vandbad klar. Herefter smelter du chokolade og kokosolie sammen til en ensartet masse.
  2. Blend chokolade-kokos-blandingen sammen med hasselnødderne til den er ensartet.
  3. Form til en kugle og sæt på køl. Lad dem gerne stå 30 min., inden du bruger den, da den er nemmere at arbejde med efter køl.

Hjemmelavede påskeæg

  1. Klargør et vandbad. Smelt chokoladen, tilsæt derefter smør eller kokosolie, så den bliver mere tyk i det. Tilsæt evt. kakao, honning eller sukker.
  2. Tag hhv. din marcipan og nougat ud fra køl.
  3. Klargør et fad med bagepapir.
  4. Form nougaterne til små kugler. Lav derefter reder af din marcipan, hvor du placerer nougaten i midten og ruller marcipanen omkring, så nougaten er i midten. Det er nemmest at forme marcipanen omkring nougaten, da nougaten smelter en tand hurtigere. Form dem derefter til den ønskede form.
  5. Når du har rullet alle dine æg (eller, hvad du har valgt/ikke valgt, at de skal ligne) kan du med to gafler rulle dem i chokolademassen.
  6. Sæt dine påskeæg på køl. Vent til chokoladen er størknet (/så længe du kan) og nyd! 🙂

Top dem evt. med hakkede mandler eller hasselnødder.

 

 

cta-image cta-image

Gå til shoppen

Køb økologiske kvalitets nødder

produkter