Crunchy jordnøddebidder

Crunchy jordnøddebidder

Crunchy jordnøddebidder

Disse crunchy jordnøddebidder er en hyldest til den klassiske snickersbar, men med kun 6 ingredienser og uden gluten, raffineret sukker eller E-numre. Perfekt sundere konfekt til jul eller fredags-slikskålen.

Opskriften giver 12-15 stk.

Ingredienser

  • 100 g saltede jordnødder*
  • 65 g peanutbutter
  • 50 g kokosmel
  • 100 g dadler
  • lidt vand

* Hvis jordnødderne du bruger ikke er saltede, så tilsæt blot 1/2 tsk salt til opskriften.

Pynt:

  • 50 g mørk chokolade
  • 1 tsk. kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Først saltes jordnødderne, hvis ikke de er salte i forvejen.
  2. Dadler lægges i blød i lidt kogende vand.
  3. Dadler og lidt vand fra dadlerne, peanutbutter og kokosmel blendes nu sammen til en klistret masse og hældes over i en skål.
  4. Hak de saltede jordnødder groft og tilsæt dem skålen med den klistrede masse.
  5. Bland det hele godt sammen med let fugtede hænder.
  6. Form nu med dine hænder i ønskede størrelser og sæt på køl mens pynt forberedes.

Sådan laves pynt:

  1. Sæt en lille kasserolle med vand over et varmt blus.
  2. Sæt en skål over kasserollen og tilsæt chokolade og kokosolie.
  3. Lad chokolade og kokosolie smelte og rør rundt samtidig.
  4. Når det hele næsten er helt smeltet kan du dyppe en jordnøddekugle af gangen, så den dækkes helt af chokoalde.
  5. Når alle jornøddebidderne er dækket med chokolade sættes de enten i køleskabet i minimum en time eller 15 minutter i fryseren.
  6. Opbevar bidderne i en lufttæt beholder.
  7. Hvis bidderne opbevares i fryseren, tag dem da op 15 minutter før servering for at få en blødere konsistens ved første bid.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.