20 min

1 personer

Napstads elskværdige hverdags grød

Havregrød er en meget kendt ret som har været brugt i årevis.
Jeg selv er vokset op med havregrød og har altid nydt det til fulde drag.
Den grød jeg altid har spist fandt jeg senere ud af var den “kedelige” version med sukker og smør.
Jeg var så heldig en dag at blive inviteret på morgenmad af Mads og der blev jeg noget overrasket.
Han kunne i mine øjne virkelig trylle med grøden.
Mads som jeg kender ham vidste lige hvad der skulle i og kunne med fuld overbevisning instruere mig hvad der var lækkert!
Han lavede den med peanutbutter, syltetøj, friske bær, lækker mørk chokolade og andre skønne sager fra køleskabet. Hvad jeg senere fandt ud af var at det var totalt improviseret.
Det gav naturligvis mig fornyet tanker, til en ret jeg i mange år har indtaget på præcis samme måde dag ud og dag ind.
Jeg fandt min helt egen “grød-vej” og jeg er MEGET tilfreds!
Det her er min metode til en lækker grød og den glider helt korrekt ned i min egen gane. Det er ikke ens betydning med at det er sådan din skal smage. Lad dig endelig inspirerer af min grød og find din egen vej.
Du er også meget velkommen til at dele den med os, det kan være vi deler din opskrift.

Ingredienser

– 1 kop havregryn
– 2 kopper vand
– Salt
– En halv banan
Ristede hasselnødder
Saltede mandler
Tranebær
Rosiner
Kakaonibs
Morbær
– Hjemmelavet hasselnøddesmør – Link her
– Jordnøddesmør – (HINT: Lav din egen, det bliver bare lige de 10% bedre)

Fremgangsmåde

  • Kom én kop havregryn i en gryde
  • Kom to kopper vand ned i gryden
  • Sæt varmen lidt over middel
  • Tilsæt en knivspids salt
  • Lad stille havregrøden koge op
  • Hak mandler og hasselnødder efter eget ønske (HUSK at rør rundt i grøden)
  • Når grøder har er færdig hælder du den op i en skål
  • Pynt som du ønsker det, min metode er følgende rækkefølge: Hasselnøddesmør, jordnøddesmør, Kakaonibs, banan, tørfrugter og så nødder.
  • Servér varmt.BONUS: Dette er helt klart min favorit efter at have prøvet en del forskellige metoder, alle har været super lækre, men lige denne synes kan jeg ikke se mig selv blive træt af. Gør dig selv en tjeneste og forsøg med en masse forskellige måder, Mads gjorde tricket med at komme jordnøddesmør ned i grøden og rørte det rundt der, det giver grødsmagen et helt nyt liv, det samme kan gøres med bananen.Velbekomme.
cta-image cta-image

Gå til shoppen

Køb økologiske kvalitets nødder

produkter