
Romanescosalat med tamariristede mandler
Romanescosalat er en virkelig smuk salat.
Kålhovedet kan næsten ligne et genmodificeret blomkål, som oven i køben har fået en limegrøn farve. Dette er dog langt fra tilfældet!
Romanesco er simpelthen blot ren natur i den smukkeste udgave.
Romanescokål bidrager ikke kun med det æstetiske men også det sensoriske i vintersalater.
Her kommer en simpel vintersalat, som gør sig godt som tilbehør til det øvrige måltid.
Ingredienser
– 1/2 romanescokål
– 1 æble
Tahin ristede mandler:
– 60 g mandler
– 1 spsk. tamari eller soya
Dressing:
– 1 spsk. hampefrøolie
– Saften fra 1/2 citron
– 1/2 fed hvidløg
– 1/2 spsk. revet ingefær
– 1 tsk. agavesirup
– Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Mandler ristes på en tør pande, og når de bliver gyldne i farven tages panden af blus.
- Tilsæt nu tamari og rør med det samme for at fordele det godt ud på alle mandlerne.
- Stil mandlerne til side og lad dem køle af.
- Skær derefter romanesco ud i passende størrelse, æblet hakkes i tern og hældes over i en skål.
- Bland alle ingredienser til dressing godt sammen og hæld over romanescosalaten.
- Bland det hele godt sammen, og lad derefter gerne salaten stå på køl i 2 timer for at trække smag.

