Ca. 10 personer

Syrlig cashew-cheesecake

Mmm… En syrlig cashew-cheesecake lavet på friskpresset øko citroner og en herlig nøddebund med kakao.

Lyder det ikke bare lækkert?

Den smukke gule farve kommer naturligt fra gurkemeje – JA gurkemeje! Det er da fantastisk, som man kan bruge naturens egne naturlige farver til at dekorere og pynte på kager og andet bagværk 🙂

Ingredienser

Nøddebund:
– 125 g paranødder
– 160 g mandler
– 80 g dadler
– 2 spsk. kakaonibs
– 3 spsk. kakaopulver
– 1/4 tsk. salt
– 3 spsk. sirup
– 2 tsk. flydende vanilje
– 2 spsk. kokosolie

Syrlig cashew-top:
– 300 g cashewnødder
– 2,5 spsk. kokosolie
– 2 tsk. flydende vanilje
– 3 spsk. sirup
– 1/4 tsk gurkemeje
– 4 øko citroner (citronskal skal rives fra to af citronerne)

Fremgangsmåde

  1. Først lægges cashewnødder i blød i koldt vand i minimum 4 timer, og imens kan man forberede nøddebunden
  2. Mandler startes med at blive blendet helt fint til mel, og hældes over i en skål.
  3. Hak paranødder groft og hæld dem over til mandelmelen.
  4. Tilsæt yderligere til skålen: salt, kakaonibs og kakao og bland det godt sammen.
  5. Dadler lægges i blød i 5 minutter i kogende vand, hvorefter de blendes sammen med kokosolie, sirup og vanilje.
  6. Tilsæt nu hele denne søde og tyktflydende masse til de øvrige tørre ingredienser og miks det godt sammen.
  7. Fordel nu nøddebundsdejen i en smurt springform, og sæt den i fryseren.
  8. Derefter laves den syrlige cashew-top ved at blende alle ingredienser sammen til en cremet og ensartet gul masse.
  9. Hæld nu cashew-toppen over nøddebunden og sæt på køl i 4 timer.
  10. Herefter kan pyntes efter eget ønske. (Chokolade er ALTID et godt valg 😉
  11. Opbevar kagen i fryseren i yderligere 2 timer eller mere.
  12. Hvis den har været i fryseren i mere end 4 timer, så stil den ud på køkkenbordet 20 minutter inden servering 🙂

Rigtig god arbejdslyst i køkkenet

 

Her kommer lige et billede af kagen for oven – smuk og elegant, som sagtens kan serveres til fest.

 

cta-image cta-image

Gå til shoppen

Køb økologiske kvalitets nødder

produkter