Hjemmelavet vegansk ost på træbord

Ja I læste rigtigt. Man kan faktisk lave ost ud af Nøddebazarens cashewnødder!

Her får I en opskrift, som vil passe perfekt til det øvrige ostebord

Nyd for eksempel cashew-osten sammen med vores opskrift på kernerige kiks med chufa mel.

Ingredienser

– 130 g cashewnødder
– 2 tsk. basilikum
– 1 fed hvidløg
– 1 spsk. æblecidereddike
– 4 spsk. gærflager
– 1 knsp. himalayasalt
– 1,5 tsk. majsstivelse
– 2 dl vand
– 0,5 tsk. dadelsirup
– 1,5 tsk. agar agar pulver
– Lidt smagsneutralt olie til at pensle formen

Pynt: fx pekannødder

Fremgangsmåde

  1. Læg cashewnødderne i blød i minimum 2 timer.
  2. De udblødte cashewnødder hældes i en blender sammen med basilikum, hvidløg, æblecidereddike, gærflager, salt, majsstivelse samt 1 dl vand.
  3. Stil blandingen til side.
  4. Gør en lille form klar, i den ønskede størrelse din ost skal være.
  5. Formen skal være penslet med olie oppe langs kanterne.
  6. Tag en lille gryde og tilføj 1 dl vand sammen med agar agar pulveret.
  7. Rør med det samme og tilføj cashewnødde-blandingen.
  8. Tænd for komfuret og rør hele tiden i massen indtil det begynder at koge.
  9. Hæld nu blandingen over i formen.
  10. Stil nu formen i fryseren i minimum 2 timer.
  11. Nu er osten klar til ostebordet.
  12. Opbevar osten på køl i en lufttæt beholder.
    Den kan holde sig i ca. en uge på køl.
cta-image cta-image

Gå til shoppen

Køb økologiske kvalitets nødder

produkter