
Ja I læste rigtigt. Man kan faktisk lave ost ud af Nøddebazarens cashewnødder!
Her får I en opskrift, som vil passe perfekt til det øvrige ostebord
Nyd for eksempel cashew-osten sammen med vores opskrift på kernerige kiks med chufa mel.
Ingredienser
– 130 g cashewnødder
– 2 tsk. basilikum
– 1 fed hvidløg
– 1 spsk. æblecidereddike
– 4 spsk. gærflager
– 1 knsp. himalayasalt
– 1,5 tsk. majsstivelse
– 2 dl vand
– 0,5 tsk. dadelsirup
– 1,5 tsk. agar agar pulver
– Lidt smagsneutralt olie til at pensle formen
Pynt: fx pekannødder
Fremgangsmåde
- Læg cashewnødderne i blød i minimum 2 timer.
- De udblødte cashewnødder hældes i en blender sammen med basilikum, hvidløg, æblecidereddike, gærflager, salt, majsstivelse samt 1 dl vand.
- Stil blandingen til side.
- Gør en lille form klar, i den ønskede størrelse din ost skal være.
- Formen skal være penslet med olie oppe langs kanterne.
- Tag en lille gryde og tilføj 1 dl vand sammen med agar agar pulveret.
- Rør med det samme og tilføj cashewnødde-blandingen.
- Tænd for komfuret og rør hele tiden i massen indtil det begynder at koge.
- Hæld nu blandingen over i formen.
- Stil nu formen i fryseren i minimum 2 timer.
- Nu er osten klar til ostebordet.
- Opbevar osten på køl i en lufttæt beholder.
Den kan holde sig i ca. en uge på køl.

