En god dansk æble-rabarber crumble er da smagen af efterår!
Rabarberne var de sidste, som vi kunne finde i fryseren fra sommerens høst. Men de kan sagtens udskiftes med flere æbler!

Denne variant er i den sundere udgave, og dermed kan den sagtens spises som en lille ekstra sød overraskelse til weekend-morgenbordet.

Opskrift til 6 personer:

Ingredienser

Æble/rabarber-delen:

  • 250 g rabarber
  • 250 g æbler
  • 2 tsk. kokosolie
  • 2 tsk kanel

Crumble-delen:

  • 2 dl grofthakkede mandler (kan købes her)
  • 2 dl havregyn
  • 1 dl boghvedekerner
  • 1 dl æblemos *
  • 1 spsk. kokosolie
  • 3 tsk. kokossukker
  • 2 tsk. kanel

*Lav endelig din egen æblemos ved at skære æbler i tern, med eller uden skræl og kog dem med lidt vand og citron indtil de bliver helt møre. En god hjemmelavet æblemos kan også sagtens fryses ned og bruges til andre søde desserter.

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft
  2. Smør en form med lidt kokosolie i bunden, så din crumble ikke brænder sig fast.
  3. Æbler og rabarber skæres i små stykker og blandes sammen i en skål sammen med kokosolie og kanel.
  4. Fordel æble/rabarber delen i formen.
  5. Alle ingredienser til crumble-delen blandes og æltes også godt sammen i en skål, inden den fordeles over æble/rabarber-blandingen.
  6. Sæt crumblen i ovnen og bag i ca. 15-20 minutter.

 

Serveringsforslag:

Kokos-creme

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kokosmælk (den fede del)
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. agavesirup

Sådan gør du:

  1. Kokosmælk skal have stået på køl i minimum 1 time
  2. Alle ingredienser piskes godt sammen med en elpisker
  3. Server til din crumble med det samme