Æblecrumble må være et af de helt store favoritter, når efteråret melder sin ankomst.

Gå ud i det danske land og pluk en masse æbler – og så vær rigtig god ved dig selv (og dine nærmeste) ved at lave denne opskrift på æblecrumble. Den kan både nydes lun men så sandelig også kold 😉

Det handler om, at spise efter sæson – og der er ikke meget, som kan slå et lækkert og friskplukket dansk æble.
Så find ingredienserne og kom ud og pluk æbler til din crumble 🙂

( det er et hyggeligt weekend-projekt med børnene – de vil sikkert også både elske at plukke æbler, lave crumble og selvfølgelig at spise den! )

Det er ikke tosset at nyde sammen med en kop kaffe eller som en dessert 🙂

Opskrift til 6 personer:

Det skal du bruge:

  • 4-5 æbler (afhænger af størrelsen)
  • 100 g paranødder (kan købes her)
  • 70 g mandler (kan købes her)
  • 100 g havregryn
  • 60 g kokosmel
  • 1 tsk kanel + ekstra til drys
  • 2 spsk kokosolie
  • 4 spsk sirup
  • 1 knsp salt

Sådan gør du:

  1. Start med at tænde ovnen på 175 graders varmluft.
  2. Imens ovnen varmer op forberedes din crumble-dej ved at blande havregryn, kokosmel, kanel og salt sammen i en skål.
  3. Hak nødderne groft og tilsæt blandingen og rør sammen.
  4. Tilsæt nu sirup og kokosolie til blandingen – brug nu hænderne til at “ælte” alle ingredienser godt sammen. Det skal blive en god klistret crumble-dej.
  5. Smør nu et tærtefad med lidt kokosolie.
  6. Skær æblerne i både og fordel i fadet og drys med lidt ekstra kanel.
  7. Fordel nu crumble-dejen udover æblerne og sæt i midten af den varme ovn i ca. 20 minutter.
  8. Nyd æblecrumblen med f.eks. lidt soya yoghurt.
  9. Velbekomme.