Denne opskrift på en cremet avocadofudge vil uden tvivl få dit mundvand til at løbe!

Avocado er fantastisk at bruge i dessert køkkenet på grund af den fede og cremede smag.

Så derfor har vi prøvet at lave denne udgave af en fudge, som ikke har skuffet vores søde tand.
Den har en dejlig blød konsistens og en cremet smag. Opskriften er uden raffineret sukker, den er glutenfri og vegansk – men den vil stadig få englene til at synge 🙂

Opskrift til ca. 20 små fudges:

Ingredienser

  • 2 modne avocadoer
  • 200 g ustenede dadler (som lægges i blød i kogende vand)
  • 100 g mandler (kan købes her)
  • 1,5 spsk. kakaopulver
  • 30 g kokosmel
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1,5 spsk. dadelsirup
  • 1 knsp. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
  2. Blend mandler til mel.
  3. Sæt nu mandelmelen i den varme ovn i ca. 5 minutter – husk at holde øje!
  4. Når mandelmelen får en fin gylden farve tages den ud og køles af.
  5. Dadler lægges i blød i kogende vand.
  6. Nu hældes alle ingredienser over i en blender
  7. Blend nu alle ingredienser sammen til en cremet og ensartet masse.
  8. Hæld massen over i en form, og fordel den med en dejskraber.
  9. Den må gerne have ca. 3 cm tykkelse.
  10. Sæt nu fudge-dejen i fryseren natten over eller minimum 5 timer.
  11. Skær nu ud i de ønskede stykker og server med det samme.
  12. De kan også sagtens holde sig i fryseren i en lufttæt beholder 🙂
  13. Så er der altid weekends lækkerier eller lidt sødt til en kop kaffe.