Pesto smager fantastisk – Specielt hvis den er hjemmelavet!

Pesto kan bruges i alverdens sammenhænge og kommer i forskellige udgaver og farver.

Vi har givet den klassiske basilikumspesto et lille twist. Den er nemlig både oliefri og vegansk.

Prøv den selv – du vil ikke fortryde!

 

Ingredienser

  • 1 bundt frisk basilikum
  • 50 g grønkål
  • 60 g pinjekerner
  • 3 spsk. gærflager (alternativt kan bruges reven parmasan)
  • ½ citron : brug både reven citronskral og saft
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • lidt vand

 

Fremgangsmåde

  1. Pinjekernerne tørristes på en pande indtil de er gyldenbrune.
  2. Lad pinjekernerne stå og køle af.
  3. Basilikum, grønkål og hvidløg hakkes groft og puttes i en blender. Tilsæt både citronens saft og skald.
  4. Pinjekernerne tilsættes også blenderen, når de er afkølet, hvorefter alle ingredienserne blendes sammen.
  5. Og så har I en herlig velsmagende og hjemmelavet grøn pesto!

Vi håber, at denne opskrift er mindst lige så velsmagende for jer, og at I vil bruge den både som dip eller som dressing i en salat.