Blåbærmuffins er en dejlig klassiker, og Nøddebazaren har lavet en glutenfri version uden tilsat raffineret sukker. Dem skal I prøve!

Til denne opskrift er brugt Nøddebazarens tørrede blåbær, som er sødet med æblejuice i stedet for sukker, og de giver disse muffins en sød og syrlig smag.

Opskrift til ca. 12 muffins

Ingredienser

  • 200 g havregryn
  • 120 g dadler uden sten
  • 2 hørfrø æg
  • 2 dl mandelmælk
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljepulber
  • 0,5 tsk. kanel
  • lidt salt
  • 200 g tørrede blåbær

*Et hørfrøæg laves ved at blende 2 spsk. hørfrø. De blendede hørfrø hældes i en skål og tilføjes 4 spsk. vand. Lad stå i ca. 10 minutter

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
  2. Havregryn blendes til mel og hældes over i en skål.
  3. Derefter blendes kokosolie og dadler sammen til en jævn masse og tilføjes skålen med havremel.
  4. Tilføj de resterende ingredienser og rør godt sammen. Dejen skal være meget klistret.
  5. Fordel dejen i 12 muffinsforme.
  6. Bag dine muffins i ca. 20 minutter.
  7. Spis med det samme mens de er lune – eller gem dem til senere. De smager også godt kolde!
  8. De kan opbevares i en lufttæt beholder eller de kan fryses ned

Velbekomme 🙂