Vi har tidligere udgivet bounty-bar opskrift fra bogen Nødder, som er udgivet af Muusman Gastro.

Denne version af deres bounty barer har vi givet en farverig tilføjelse – vi håber I vil kunne lide dem!
Opskrift til ca. 12-15 stk. bountybarer:

Ingredienser

  • 70 g kokoscream/kokossmør
  • 60 g kokosmælk (den fede del)
  • 60-70 g honning, alternativt ahornsirup eller agave
  • ¾ tsk vaniljepulver
  • 1,5 spsk. acai pulver
  • Ca. 35 g tørrede blåbær
  • 110 g kokosmel – tilføj evt. mere. Smag og behag
    1 nip fint himalayasalt
  • Ca. 100 g mørk chokolade (vi har brugt 92% og 100% da det skaber en fin harmoni med den søde kokosmasse)

 

Fremgangsmåde

  1. Kokossmør, kokosmælk og sødemiddel varmes langsomt op i en lille kasserolle. Det skal være sådan at det hele lige er smeltet sammen – det må ikke komme op at koge, så rør hele tiden.
  2. Lad massen køle lidt af, og tilføj derefter vaniljepulver, kokosmel, acai pulver, blåbær og salt til massen. Rør det godt sammen. Massen skal være sådan at den kan forme sig fint – ellers tilføj mere kokosmel.
  3. Stil massen på køl i 10 minutter minimum.
  4. Når massen er kølet ned, form da bountybarer i den ønskede størrelse, og lad dem derefter køle af igen inde i køleskabet eller fryseren – det gør nemlig chokoladeovertrækningen lettere.
  5. Forbered nu en tallerken med bagepapir.
  6. Smelt chokoladen over et vandbad, og tag en bar ned i chokolademassen af gangen.
  7. Når baren er helt dækket af chokolade sættes den da på tallerkenen.
  8. Gør dette med alle barerne og sæt dem igen på køl indtil chokoladen er stivnet.
  9. Hvis barerne ikke skal spises med det samme, så put dem i en lufttæt beholder og hold dem på køl indtil servering.