Disse sprøde browniestykker var først noget af et “eksperiment”. Det viste sig at blive en stor succes!
Kender du det, når et stykke brownie bare kan være lidt for “tung”?  Så er der her det perfekte lille stykke brownie, som med det knasende og luftige øverste lag balancerer godt med den lidt tungere browniebund.

Snittet er også super fint, hva?

Opskriften giver ca. 12 stk.

Det skal du bruge:

Browniebund:

  • 1 dl kokosmel
  • 2 dl valnødder (kan købes her)
  • 100 g dadler (kan købes her)
  • 1,5 spsk kakaopulver (kan købes her)
  • 2 spsk agave
  • 1 knsp salt

Den sprøde top:

  • 2 spsk kokosolie
  • 4 dl poppet amaranth*
  • 2 spsk agave
  • 1 spsk kakaopulver (kan købes her)

*Poppet amaranth  kan også erstattes af poppet ris, men vi kunne ikke finde nogle uden sukker, og dette alternativ smager yderst godt – amarant kan også bruges i det glutenfri bageunivers

Sådan gør du:

  1. Først forberedes browniebunden ved at lægge dadler i blød i ca 2 timer i koldt vand.
  2. Derefter tør riste kokosmel på en pande indtil de bliver gyldne i farven.
  3. Alle ingredienser hældes nu over i en blender, og det hele blendes godt sammen.
  4. Fordel nu browniebunden i en form og sæt i fryseren.
  5. Imens laves den sprøde top ved at smelte kokosolie i en gryde ved lav varme sammen med agavesirup.
  6. Brug et piskeris imens kokosolie og agave blandes sammen.
  7. Tag gryden af varmen og tilsæt kakaopulver, og pisk indtil det hele er blandet godt sammen.
  8. til sidst hældes poppet amarant i blandingen og det hele skal røres godt sammen, hvorefter det kan hældes over den kølig browniebund.
  9. Sæt nu tilbage i fryseren og lad den stå i ca. 3 timer eller indtil den er fast.
  10. Server med det samme eller opbevar i en lufttæt beholder i fryseren indtil den skal serveres. 🙂