Skal du holde fest? Så kan vi varmt anbefale at lave denne bulgursalat med tørret abrikos.

Den kan nemlig sagtens laves i store portioner, og så både mætter den og pynter på buffet-bordet 🙂

Det er en salat som har rigtig godt af at blive lavet dagen inden, den skal serveres, for så får den en masse god smag fra dressingen samt urterne.

Ingredienserne virker måske lidt “kedelige”. Men den smager bare SÅ godt – som man siger: less is more 🙂

Opskriften er som lavet til en festlig lejlighed som en del af en buffet, og derfor kommer der også en ingrediensliste med lidt større mængder end vi normalt arbejder med – men så kan man selv regne ned og justere i mængderne 🙂

Opskrift til ca. 12-15 personer

Ingredienser

  • 400 g bulgur
  • 250 g tørret abrikos
  • Et stort bundt persille
  • Et stort bundt mynteblade

Dressing:

  • Saft og skal fra 3 økologiske citroner
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. vand
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. sirup eller anden sødning
  • Salt og peber

Topping:

  • 150 g saltede mandler (Opskrift kan findes her, eller du kan købe dem saltede her)

 

Fremgangsmåde

  1. Bulgur koges efter kogeanvisningen
  2. Når bulgur er kogt færdigt, skylles den med koldt vand og hældes over i en skål, hvor den skal køles helt af.
  3. Imens forberedes de øvrige ingredienser: abrikoser skæres i kvarte og persille og mynteblade hakkes fint.
  4. Dressingen blandes også sammen.
  5. Når bulgur er helt kølet af kan ingredienserne og dressigen blandes over i bulgur.
  6. Først lige inden servering skal der hakkes saltede mandler, som vendes i salaten – på den måde bevarer mandlerne sin sprødhed og giver lidt ekstra bid til salaten 🙂

Rigtig god fornøjelse 🙂