Svampet chokoladekage med SORTE BØNNER???

…. Ja den er faktisk god nok… Bønnerne er med til at give et dejligt blødt bid og tekstur.

Det er en kage, som er uden raffineret sukker, og som vil gøre sig rigtig godt med fx en is, noget hjemmelavet frugt gele eller anden sødme. Kagen i sig selv er nemlig en dejlig mættende chokoladebombe!

Denne opskrift er simpel, og kræver ikke de store bage-evner eller eksotiske ingredienser.

Denne opskrifter giver ca 12 små stk.:

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner
  • Ca. 2 dl havregryn
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 dl nøddemælk som fx mandelmælk (se opskrift her)
  • 1 dl valnødder (kan købes her)
  • 100 g mørk chokolade
  • 5 spsk agavesirup
  • 3 spsk kokosolie
  • 1 tsk loppefrøskaller
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 200 graders varmluft, så ovnen bliver klar, når kagen skal bages.
  2. Hæld nu alle ingredienser undtagen chokolade og valnødder i en blender og blend til en fin masse.
  3. Hæld nu massen over i en skål
  4. Hak chokolade og valnødder groft.
  5. Tilsæt nu chokolade og valnødder og rør godt i dejen.
  6. Hæld dejen i en smurt form og bag nu i midten af ovnen i ca 25-30 minutter.
  7. Server kagen mens den er lidt lun
  8. Den kan sagtens opbevares i ca 3 dage på køl i en lufttæt beholder 🙂